Ex-Naughty Dog en Sony Santa Monica ontwikkelaars werken aan nieuwe AAA game

News
donderdag, 29 juli 2021 om 11:00
the last of us 2 1f1622556788
We hebben weer een nieuwe, interessante studio om in de gaten te houden. Meerdere voormalig werknemers van Naughty Dog, Sony Santa Monica en Infinity Ward hebben namelijk een nieuwe studio opgericht en werken aan een grote AAA game.
We zien het regelmatig gebeuren dat één of meerdere grote namen bij een invloedrijke studio weggaan, om vervolgens hun eigen avontuur te beginnen. En dat is ook nu weer gebeurd, want verschillende ex-medewerkers van Naughty Dog, Sony Santa Monica én Infinity Ward hebben een nieuwe studio opgericht genaamd That’s No Moon.
Met ervaring in titels als The Last of Us, Uncharted, Destiny en meerdere Call of Duty games zijn de verwachtingen natuurlijk meteen hooggespannen voor de ontwikkelaar. De kersverse studio hoeft trouwens ook niet eerst geld in te zamelen, want er is ook meteen een geldschieter. De Zuid-Koreaanse uitgever Smilegate heeft namelijk een investering gedaan van 100 miljoen dollar, om te helpen met een singleplayer AAA game.

Nog even geduld hebben voor de nieuwe titel

Voor het nieuwe project van That’s No Moon zal Taylor Kurosaki de taak van Creative Director op zich nemen. Hij was eerder nog de Narrative Design Lead voor Naughty Dog en Studio Narrative Director voor Infinity Ward. De rol van Game Director zal worden vervuld door Jacob Minkoff, de voormalig Lead Game Designer van The Last of Us.
We zullen alleen nog wel even geduld moeten hebben voordat we ook maar iets gaan zien van de nieuwe AAA game. De ontwikkeling is immers pas net begonnen en aangezien het een nieuwe studio betreft, zal het minimaal een aantal jaar duren voordat we pas de eerste details en beelden onthuld zullen zien worden.