Nintendo haalt fan-made Zelda game offline vanwege auteursrechten

  Door de jaren heeft heeft de Legend of Zelda franchise een enorme fanbase gekregen. De community is zelfs bezig geweest met een fan-made Zelda game, maar die is nu Nintendo offline gehaald, omdat het inbreuk zou maken op de auteursrechten.

  Voor velen zijn de beste Legend of Zelda games Ocarina of Time uit 1998 en Majora’s Mask uit 2000. Beide games kwamen uit op de Nintendo 64 en waren de eerste twee 3D Zelda games en hebben de serie geëvolueerd tot wat het vandaag de dag is.

  Om de games te eren hebben fans The Missing Link gemaakt, een game die met het verhaal Ocarina of Time en Majora’s Mask aan elkaar moet binden. Voor de fundering van de game is daarvoor Ocarina of Time zelf gebruikt, maar dat blijkt nu de doodsteek voor de titel. Nintendo heeft de makers namelijk gesommeerd om de game offline te halen, omdat The Missing Link inbreuk zou maken op de auteursrechten van Nintendo. Dat meldt TorrentFreak.

  Kort leven voor The Missing Link

  The Missing Link stond een paar maanden online. Spelers konden de titel downloaden vanaf deze zomer op het ontwikkelplatform GitHub en vervolgens spelen via emulators van de Nintendo 64 en Wii. Op de pagina is nu te vinden dat Nintendo een klacht heeft ingediend, omdat ze ‘het materiaal hebben bekeken en vinden dat er geen eerlijk gebruik is gemaakt van het beschermde werk’.

  Het is niet de eerste keer dat Nintendo een stokje heeft gestoken voor fan-made games. Zo zijn eerder al fan-made versies van Super Mario 64 en Donkey Kong offline gehaald door de grote uitgever.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.