‘Nintendo Direct komt later dan E3-tijd’

News
maandag, 13 juni 2022 om 15:00
Ondanks dat er geen E3 is dit jaar, komen veel uitgevers met een eigen show. Nintendo heeft dat nog niet aangekondigd, maar het lijkt er toch op dat er een Nintendo Direct onderweg is. Volgens de laatste geruchten komt die wat later dan verwacht.
Vorige week hoorden we al dat Nintendo op 15 juni met een Direct zou komen. Als die datum zou kloppen komt de Direct op ongeveer dezelfde tijd als normaal gesproken met E3. Maar het lijkt erop dat de Direct helemaal niet op 15 juni komt, maar pas aan het eind van de maand, op 29 juni.
Deze informatie komt van Alanah Pearce, voormalig journalist voor onder andere IGN en op dit moment schrijver voor Sony Santa Monica. Aan het einde van een stream rondom de recente Xbox & Bethesda Showcase beweert zij stellig dat er op 29 juni een Direct is. Ze zegt dat niet van Nintendo te hebben gehoord, maar het is waarschijnlijk dat Pearce betrouwbare bronnen heeft in de gameindustrie.
Inmiddels hebben ook andere bekende bronnen beweerd dat deze datum klopt. Sommigen vermoeden dat de Direct is uitgesteld ten opzichte van de eerder gemelde 15 juni, maar dat is volgens anderen niet het geval. Direct-Feed Games beweert dat de Nintendo Direct altijd al voor 29 juni op de planning stond.

Wat gaan we zien in de ‘E3’ Nintendo Direct?

Nintendo zelf heeft een Direct nog niet bevestigd. Ook is het onduidelijk wat voor games er besproken zouden worden als de presentatie inderdaad wordt uitgezonden. Titels als Splatoon 3 en Xenoblade Chronicles 3 liggen voor de hand, maar wat er verder nog te zien zal zijn is minder voorspelbaar.