Nieuwe Yooka-Laylee game in de maak

News
dinsdag, 16 februari 2021 om 11:30
yooka laylee impossible lair aangekondigd door playtonic games 151496 2
De studio achter de kickstarter-hit, Yooka-Laylee, heeft een nieuwe uitgeverslabel aangekondigd. De nieuwe label zal Playtonic Friends gaan heten en er zijn al meerdere studio's die zich aanmelden voor opkomende projecten. Er komen voor nu 3 studio's zich aanmelden bij het nieuwe label en gaan werken aan Yooka-Laylee gerelateerde games, maar ook zullen zij helpen bij de primaire game van Playtonic.
Details over het volgende deel van Yooka-Laylee worden nog achter gehouden. Dat er aan gewerkt wordt is al wel duidelijk. Playtonic is er zeker van dat ze mensen zullen verrassen en veel plezier weten te brengen met de nieuwe titel. Het zal niet alleen blijven bij één titel, Playtonic meldt zo dat ze meerdere plannen op tafel hebben liggen voor games in het hele Yooka-Laylee universum.

De collect-a-thon/platformer zal dus nog een nieuw deel krijgen over alleen Yooka en Laylee, maar met de mogelijkheden dat het nieuwe uitgeverslabel kan bieden, lijkt het erop dat er ook heel ander soort games onderweg zijn. Voor nu kunnen we in ieder geval genieten van Yooka-Laylee en Yooka-Laylee: the Impossible Lair.
yooka laylee trailer maakt release bekend 92333

Playtonic Friends

Het nieuwe label heeft al drie ontwikkelaars de hand geschud voor nieuwe projecten. De ontwikkelaars zijn: Awe Interactive van BPM: Bulltets Per Minute, Slime-san studio Fabraz en OK Golf-maker Okidokico. Details over de nieuwe projecten worden nog geheim gehouden maar ook hiermee hoopt Playtonic fans te kunnen verassen.
Playtonic Friends is er niet alleen als een extra partij voor ander soort games, het wordt ook een team dat andere ontwikkelaars publicatieadvies geeft. Het bedrijf zal nog steeds diep van binnen een game developer zijn maar Playtonic wil helpen andere games ook de kans te bieden om te groeien op het grote podium. Het enige wat Playtonic terug vraagt is dat de andere ontwikkelaars helpen met eventueel nieuwe Yooka-Laylee games.