Nieuwe WhatsApp update brengt bekende iPhone-feature

News
zondag, 11 december 2022 om 11:00
whatsapp g9a44530e4 1920f1650390269
WhatsApp heeft een nieuwe update gelanceerd die 3D-avatars beschikbaar maakt voor stickers en profielfoto's. Gebruikers die hun app updaten kunnen een speciale avatar van zichzelf maken om deze vervolgens te gebruiken in allerlei soorten stickers. Ook kan deze 3D-avatar als profielfoto ingesteld worden.
Van je 3D-avatar worden 36 gepersonaliseerde stickers gemaakt die je in WhatsApp kunt gebruiken. Deze kun je vinden in het emojimenu naast het tabblad met de stickers. Wie een avatar als profielfoto wil instellen, klikt simpelweg op Instellingen en vervolgens op zijn profielfoto om deze te wijzigen.
WhatsApp presenteert de 3D-avatars als eerste via een blogpost, maar dat is niet de enige plek waar deze bruikbaar zijn. De chatapp is immers van Meta en dat bedrijf is ook eigenaar van Facebook en Instagram. Daar kun je dezelfde avatars dan ook gebruiken.
whatsapp avatarsf1670510594

WhatsApp update brengt iPhone feature

De nieuwe avatars van WhatsApp doen denken aan de Memoji van Apple. Het bedrijf achter de iPhone biedt al jaren de optie om je gezicht te laten scannen voor een gepersonaliseerde avatar die vervolgens gebruikt kan worden met iMessage en WhatsApp. Bij Apple is de feature nog wel een stukje uitgebreider doordat je ook spraakberichten kunt opnemen die door je