Nieuwe Twitch functie maakt duidelijk waarom gebruikers abonnement stopzetten

News
vrijdag, 17 december 2021 om 14:00
twitchf1632316873
Op Twitch kunnen kijkers voor geld zich abonneren op een Twitch-account. Zo'n abonnement duurt ongeveer een maand en daarna kan iemand beslissen of die wel of niet het abonnement verlengt. Twitch is met een functie gekomen, waardoor het duidelijker is voor een streamer waarom iemand wel of niet geabonneerd blijft. Dit heeft het bedrijf op Twitter aangekondigd.
Streamers die zich afvragen waarom ze abonnees verliezen komen hier op Twitch straks achter. Er wordt namelijk een functie toegevoegd, waardoor abonnees duidelijk kunnen maken waarom ze geen abonnee meer zijn. Dit kan variëren van dat het abonnement te duur is, tot de soort streams die de streamer maakt.

Waarom voegt Twitch de functie toe?

Twitch voegt de functie toe om de streamers een beter beeld te geven van wat de kijkers vinden van de streams. Het is erg handig om te weten waarom kijkers stoppen met abonneren. Zo weet een streamer dus of het aan de kijker ligt, of dat de streamer iets moet veranderen.
Voor een abonnee is het niet verplicht om een reden op te geven voor het stopzetten van het abonnement. De functie geeft dus niet per se een volledig goed beeld aan, maar het maakt wel duidelijk waarom een groot deel van de abonnees dit stopzetten.
Als veel abonnees stoppen door financiële redenen hoeft een streamer zich minder zorgen te maken, dan wanneer er vaak wordt gezegd dat het bijvoorbeeld ligt aan het schema van de streamer.