Nieuwe trailer Far Cry 6 toont gameplay-overzicht

News
donderdag, 09 september 2021 om 17:30
farcry3f1631179718
Far Cry 6 staat bij veel gamers bovenaan hun verlanglijstje, en met de release van de nieuwe gameplay-overzicht trailer krijgen we steeds meer informatie over hoe de game in zijn werking zal gaan.
Het verhaal van Far Cry 6 speelt zich af op het eiland Yara. Hier doe je mee aan een 'guerrila uprising'. Een groep verzetsstrijders die het opnemen tegen Anton Castillo, dictator op het eiland. Deze man heeft namelijk een vreselijk plan, en jij moet dat plan van hem dwarsbomen. Dit doe je uiteraard niet alleen, maar je bezoekt elke hoek van het eiland om hulp te zoeken.
Het eiland Yara is zonder grote verrassingen ook de grootste map die Far Cry ons tot nu toe biedt, laat Ubisoft weten via de nieuwe trailer. Met meer mogelijkheden, grof terrein, verschillende culturen en een ontzettend mooi landschap. Je kunt deze wereld zowel alleen als met je vrienden ontdekken.

De protagonist in Far Cry 6

Je speelt als Dani Rojas. Zelf heb je wel de keuze of als man of vrouw wil spelen, dit heeft verder niks te maken met de gameplay of het verhaal Far Cry. Je begint je verhaal in een ontsnappingspoging van Diego Castillo, de zoon van de dictator. Dit zorgt voor een kettingreactie aan gebeurtenissen, en jij als Dani moet de toekomst van het eiland Yara zien te redden.
Terwijl je langer speelt en dieper in het verhaal terecht komt, begin je je af te vragen waar je eigenlijk voor vecht. Je toekomst, identiteit en familie staan op de lijn, de wereld van Far Cry is onheilspellend. Het spel wat je met deze slechterik speelt wordt steeds gevaarlijker, je hebt hulp nodig van de locals die zich op het eiland schuilhouden. Er zijn meerdere locals en natives, elk met hun eigen cultuur. Dani moet het vertrouwen van alle groepen winnen, om zo Castillo te verslaan.

Graphics

Als de graphics uit de trailer er net zo goed uitzien als in-game, kunnen we veel van dit spel verwachten. Het water (regen, rivieren en natte kleding) zien er in de trailer enorm realistisch uit. Ook het licht wat bijvoorbeeld van kampvuren of lantaarns komt is een lust voor het oog. Het stof wat achter je buggy opwaait als je over het landschap scheurt is natuurlijk ook prachtig om te zien.
Far Cry is altijd een spel geweest met veel wapen en autos, en in deze zesde versie van de game hebben ze er nog een schepje bovenop gedaan. Met de wijde variatie aan geweren, pistolen, optics, voertuigen en andere mogelijkheden is er voor iedereen een leuke manier om succes te halen in de vele missies die beschikbaar zijn.