De Crawleys reizen af naar Zuid-Frankijk in nieuwe Downton Abbey: A New Era trailer

News
woensdag, 16 februari 2022 om 17:30
schermafbeelding 2022 02 15 om 171717f1644943496
Feest voor Downton Abbey-fans: er is namelijk een nieuwe trailer voor de film Downton Abbey: A New Era uitgebracht.
In deze tweede film van dit immens populaire kostuumdrama zien we hoe een deel van de aristocratische familie en hun personeel naar Zuid-Frankrijk afreizen. De moeder van de Earl of Grantham, gespeeld door Maggie Smith, heeft daar namelijk ooit een villa van een man cadeau gekregen. Ook de rest van de cast heeft de handen vol: een regisseur wil namelijk graag een film opnemen in Downton.
Naast Maggie Smith keert ook de rest van de originele cast terug, waaronder Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Michelle Dockery en Jim Carter. Nieuwkomers zijn Hugh Dancy als de regisseur, Dominic West en Laura Haddock als Hollywoodacteurs en Nathalie Baye als een oude vriendin van Maggie Smith’s personage. Het script is geschreven door Academy Award-winnaar Julian Fellowes, de bedenker achter de serie.
Downton Abbey: A New Era is vanaf 28 april exclusief in de bioscoop te zien.
Bekijk hieronder de trailer.

Waar gaat Downton Abbey over?

Downton Abbey speelt zich af van 1912 tot 1926 in het gelijknamige en fictieve Downton Abbey, het landgoed van de graaf en gravin van Grantham. Zes seizoenen lang volgde de serie de levens van de aristocratische familie Crawley en hun bedienden.
De serie geeft dan ook een interessante kijk op hoe snel de wereld in dit tijdperk veranderde. Downton Abbey werd alom geprezen door critici en won meerdere prijzen, waaronder drie Golden Globes en 15 Emmy’s. Met 69 Emmy-nominaties in totaal is Downton Abbey de meest genomineerde niet-Amerikaanse serie in de geschiedenis van de Emmy’s.