Nieuwe smart ring met vrouwelijk design aangekondigd

News
dinsdag, 28 december 2021 om 16:00
untitledf1640705592
Technologiebedrijf Movano heeft haar smart ring aangekondigd. Dit handige en slanke apparaatje, in de vorm van een ring, meet al je benodigde gezondheid statistieken.
De nieuw aangekondigde Monavo Ring meet allerlei statistieken zoals je hartslag, slaappatroon, temperatuur, aantal stappen dat je gezet hebt en je bloedzuurstof. Eigenlijk de standaard dingen die de meeste gezondheidsapparaten meten. Het grote verschil is alleen dat deze ring aanzienlijk kleiner is dan bijvoorbeeld een horloge, en dat er een meer proactieve benadering wordt geleverd. In de app wordt bijvoorbeeld getoond hoe een workout jouw slaappatroon beïnvloedt.
Movano wil dat de ring een duidelijk en overzichtelijk inzicht geeft van jouw gezondheid, zonder allerlei ingewikkelde grafieken en diagrammen. Veel van dit soort ingewikkelde grafieken kunnen overweldigend zijn, terwijl het doel van Movano juist is om een simpel inzicht te geven. Ook vertelt de app hoe bepaalde activiteiten invloed op jou hebben, in plaats van dat de app vertelt hoe jij jouw ritme moet aanpassen. Er is nog iets wat de Movano ring anders maakt dan andere, hij is ontworpen met een “vrouwen first” design. Deze ring is voor vrouwen met handen van elk formaat gemaakt.

Wanneer komt deze ring uit?

Pas in de tweede helft van 2022 komt de ring uit voor de normale consument, maar zelfs dan zal het nog maar een beta versie zijn. En alhoewel er nog geen prijskaartje aanhangt, is wel al bekend dat deze ring betaalbaar zal zijn voor de doorsnee consument. De ring moet betaalbaar zijn voor zo een beetje iedereen die interesse heeft, maar moet ook goed functioneren. Er wordt vanuit de maker nog gezocht naar de juist balans.

Populair Nieuws