Nieuwe shortfilm van topregisseur Wes Anderson te zien op Netflix

News
zondag, 01 oktober 2023 om 10:00
pexels nathan engel 436413f1696603882
Kijkers kunnen sinds deze week genieten van de Roald Dahl-verfilming The Wonderful Story of Henry Sugar op Netflix. Voor diegenen die bekend zijn met het werk van regisseur Wes Anderson, zal dit een waar genot zijn.
Tijdens het afgelopen filmfestival van Cannes sprak een groep acteurs uit de cast van Andersons nieuwe film Asteroid City over zijn kenmerkende gestileerde, droogkomische dialogen en of deze moeilijk uit te spreken zijn. Bryan Cranston, bekend van "Breaking Bad" en voor het eerst samenwerkend met Anderson, antwoordde: "Wes weet precies wat hij wil. Op mijn eerste dag moest ik een heel lang stuk tekst spelen. Toen ik eindelijk klaar was, zei hij: 'Heel goed, Bryan. Dankjewel. Ik wil alleen dat je het de volgende keer veel, veel, veel sneller doet.'"
Voor acteurs als Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Ben Kingsley en Richard Ayoade, die ook nieuw zijn in de wereld van Wes Anderson en te zien zijn in zijn korte film "The Wonderful Story of Henry Sugar," moet het spreektempo nog uitdagender zijn. In deze film ligt het tempo namelijk nog veel, veel, veel hoger.
Opvallend genoeg zijn de dialogen in deze film niet geschreven door Wes Anderson zelf, maar door de Britse schrijver Roald Dahl. Anderson heeft zich dicht bij Dahls teksten gehouden, maar toch heeft The Wonderful Story of Henry Sugar die kenmerkende 'Wes Anderson-stijl' behouden. Dit betekent dat de film bol staat van bordkartonnen sets, pasteltinten en theatertrucs, en dat de dialogen elkaar in razend tempo opvolgen.
Het verhaal draait om Henry Sugar (gespeeld door Cumberbatch), een verwende rijkaard, die een boek leest waarin wordt beschreven hoe ene Imdad Khan (gespeeld door Kingsley) kon zien zonder zijn ogen te gebruiken. Anderson laat ons in een razend tempo zien wat Sugar leest en welke enorme impact dit boek op zijn leven zal hebben.
Voor kijkers die niet bekend zijn met het werk van Wes Anderson kan het tempo van de film te hoog liggen, maar voor de ervaren Anderson-kijker is het weer een feestje. Het enige nadeel is dat The Wonderful Story of Henry Sugar slechts 39 minuten duurt, waardoor het niet geschikt is voor een bioscooprelease, maar wel perfect past op Netflix.
Netflix heeft Anderson toestemming gegeven om vier korte verhalen van Roald Dahl te verfilmen, waarvan The Wonderful Story of Henry Sugar de eerste is. Later zullen ook bewerkingen van The Swan, The Ratcatcher, en Poison volgen. Het opvallende is dat deze verfilmingen gericht zijn op volwassen publiek, terwijl Dahl vooral bekendstaat om zijn kinderboeken zoals Sjakie en de chocoladefabriek en Matilda.
The Wonderful story of Henry Sugar is nu te zien op Netflix

Populair Nieuws