6 exclusieve interview vragen aan Samsung

Article
zaterdag, 30 september 2023 om 15:00
samsungf1621242730
Altijd al een keertje achter de schermen willen kijken van Samsung? We krijgen antwoord van twee grote spelers; Ben Holmes (Director of Display Marketing) & Andriani Lada (Senior Monitor Product Manager).
XGN: De Samsung Gaming Hub is aan het opkomen. Wat is je favoriete game op dit moment?
Ben: “Mag ik er twee hebben? Battlefront en Skyrim. Skyrim is nog steeds geweldig. Je kunt het spelen en steeds opnieuw verschillende ervaringen ondervinden.
Dat is deels de reden dat ik zo opgewonden ben om Starfield uit te proberen, want Bethesda. Er wordt al twintig jaar aan gewerkt, maar Skyrim is nog steeds een geweldig spel. Dat zijn mijn twee favorieten op dit moment.”
XGN: Zie je in de toekomst eSports gespeeld worden via de Gaming Hub?
Ben: “Dat is een goeie vraag. Ik weet het niet. Wat ik echter zou zeggen, is dat we dingen zoals Fortnite op de Gaming Hub hebben. Dat is een geweldige Esports-titel. Dus ik denk, potentieel? Ervoor zorgen dat je een hele goede connectie hebt, is uiteraard heel belangrijk voor eSports.
De komende dagen zijn er een aantal wedstrijden gaande in de stand. Wat echt spannend is, dus ja mogelijk.
Er zijn momenteel geen bevestigingen, maar hou deze omgeving in de gaten.”
XGN: Zijn er plannen om een camera in de TV te implementeren, zodat je lichaam een afstandsbediening kan zijn? (Heropleving van de Xbox Kinect misschien?)
Ben: “Misschien? Wat we meestal doen, is aparte accessoires voor onze hardware ter beschikking stellen. Dus als het om monitoren gaat, hebben we als voorbeeld onze slimme monitoren. We hebben een optioneel accessoire voor de camera. Sommige mensen vinden het leuk, sommige mensen niet. Dus op die manier heb je keuze. Inbouwen waarschijnlijk niet, want dan geef je mensen maar één optie. Het samenwerken tussen aanvullende partners is daarentegen juist erg belangrijk. Hier kun je zien met hoeveel partners wij samenwerken.
In onze productontwikkeling is dit dan ook cruciaal. AMD is aan de monitorkant een bedrijf waar we veel mee samenwerken.
Vanuit het perspectief van een game-uitgever zijn we hier met zovelen: Activision, Blizzard, Pearl Abyss, enz. Maar vanuit het perspectief van een hardware partnerschap, op B2B (business to business) waarmee we samenwerken, bedrijven zoals Logitech en dergelijke. Zij zijn ook echt een geweldige medespeler van ons. Ook als het om zaken evenals gamen gaat.”
Andriani: “Als ik wat mag toevoegen aan Bens verhaal, de variatie van de monitorafdeling is zeer divers. We hebben geen eigen accessoires of we hebben nu een beperkt aantal accessoires met de nieuwe line-up. Het geeft ons de mogelijkheid om met vele partners samen te werken.
Ze zijn echt gespecialiseerd en heel erg gericht daarop. Tegelijkertijd kunnen we dus zelfs zeggen dat we in elke categorie het beste van het beste kiezen.
Dus de enige monitor op dit moment die een eigen camera heeft en die we ‘slim fit camera’ noemen, is de M80-serie. Het is dus een slimme monitor, dus de slim-fit camera zit in de doos, maar we kunnen hem niet als accessoire hebben voor de M70-serie. Dus de gaming-versies hebben het op dit moment niet.”
XGN: Een van de diensten (via de Game Portal) is het ter beschikking stellen van verscheidene tools. Met gamen, vooral als je op de bank zit heeft een controller de voorkeur. Overweegt Samsung om een eigen controller te maken?
Ben: “Ik denk het niet en de reden dat ik dat zeg is, terugkomend op het punt van Andriani, we werken graag met specialisten. Als het om dat soort dingen gaat. Wat wij geloven, is dat we een aantal fantastische displays maken of dat nu tv's of monitoren zijn. Maar voor het controllerstuk weten we dat er al geweldige producten op de markt zijn.
Het mooie is, dat Gaming Hub 90% compatibel is met controllers die al op de markt bestaan. Er zijn al enkele verbazingwekkende voorbeelden. Het andere dat je daaraan kunt toevoegen, is dat veel mensen wennen aan een type controller. Misschien ben je een Xbox-persoon of misschien ben je een PlayStation-persoon. Je kunt beide gebruiken, ook als het om Gaming Hub gaat.
Voel je dus vrij om je bestaande opstelling waarmee je bekend bent over te nemen en gewoon de games te spelen die al beschikbaar zijn op Gaming Hub. Wat ik echt denk, is een naadloze ervaring.”
Andriani: “En nogmaals, ik denk dat dit de mentaliteit is van het gehele bedrijf, van de holdingpartner van de monitor afdeling als geheel. We bekijken ook de verschillende accessoires die je kunt kopen, evenals het ecosysteem dat we hebben opgebouwd. Ga naar de volgende kamer en je ziet de beste stoelen, toetsenborden, muizen en headsets. Het geeft je de mogelijkheid om als het ware geen Samsung-controller nodig te hebben. Uiteraard zijn wij monitorexperts. Natuurlijk zeg ik dat dit niet anders is, maar als je bijvoorbeeld X, Y, Z hebt... dan voldoet het aan de criteria en dan hoeven we geen specialisten te zijn. Daarom zeggen wij dit. ‘Oké, we willen je niet onder druk zetten.’ De aandrang om dubbel op te kopen is er niet. Wat we hier aanbieden, is het samenmengen van samenwerking en partnerschap. Ik weet niet of ik het zelf zeg, maar ze komen ons echt opzoeken. Dus wanneer je het niveau van innovatie en technologie bereikt, wordt er een wederzijdse overeenstemming en begrip ontwikkeld.
Zoals je Ben 's ochtends een keynote zag doen, zie je dat mensen deel willen uitmaken van de stand en wij willen deel uitmaken van hun stand. Het gaat niet alleen om wie hier is, het gaat ook om waar we staan in termen van waar zij staan
Dat willen wij niet, wij willen iets anders doen. Wij willen geen inbreuk maken op de status van andere topspecialisten. Ik zou zeggen, dat we niet willen binnenvallen waar er al een weg is gebouwd aan innovatie en technologische kennis.
Ben: “Die andere bedrijven zijn briljant. Met zulke partners werken wij graag samen. De innovatiestukken zijn de reden waarom we ook naar Gamescom komen. Wij delen graag ons laatste nieuws met onze huidige klanten, maar ook met potentiële toekomstige klanten en het verkrijgen van feedback van de community. Dat is het belangrijkste voor ons hier op Gamescom.”
XGN: Persoonlijke voorkeur, je moet er één kiezen. Ofwel de nieuwe Odyssey OLED G9 of de Freestyle Gen 2 en waarom?
Ben: “De OLED G9 (Andriani begint te lachen, Ben volgt) Nee, ik bedoel, we lachen een beetje. Omdat wij niet voor Freestyle zorgen. Dat is onderdeel van een apart team.”
Andriani: “OLED G9 veruit”
Ben: “Ik denk dat het product en de feedback die we tot nu toe hebben gekregen buitengewoon positief zijn. Nog geen kans gehad om het te proberen? Zeker doen, de kleuren zien er prachtig uit.”
Andriani: “Dat we glimlachen, komt omdat de vraag perfect was. We glimlachen omdat het voor ons de standaard is. De reden dat we OLED G9 zeggen, is omdat we de monitoren hebben. Freestyle behoort tot een ander team. Als dit team hier zou zijn, zouden we strijden om te zien wie de sterkste is. Maar voor ons telt wat we kunnen doen, en we kunnen nog meer doen als we er nog meer tijd in steken. Speel er niet alleen mee, beweeg hem rond en bekijk het ontwerp. Ik vind het een meesterwerk. Het is niet alleen de kwaliteit die telt, maar ook de verscheidenheid van wat kan worden bereikt.
Het gaming- en OLED G9-ontwerp behoren ook tot de beste dat we ooit hebben gemaakt. Het is helder en elegant. Dit voldoet aan de artistieke eisen van gameverzamelaars, maar opent tegelijkertijd een nieuw tijdperk op het gebied van OLED voor monitoren. Dit is al gedaan met tv's, maar het is nieuw voor monitoren. OLED-G9 is voor ons is dus een voortzetting van hoeveel meer we kunnen doen met OLED.”
XGN: Zijn er nog laatste gedachten of woorden die je wilt delen met onze lezers van XGN?
Ben: “(...) We blijven daadwerkelijk in heel Europa investeren en mensen ervaringsmogelijkheden bieden. We hebben nu geweldige technologie. We zijn ook erg enthousiast over wat 2024 in petto heeft, dus houdt dit in de gaten.”
Andriani: “Ja natuurlijk, niet iedereen kan hier op Gamescom zijn. Wij blijven hier tot zondagavond. Maar het is niet alleen Gamescom. Dit is een voortzetting van het productassortiment dat we hier vandaag aanbieden. En ik heb het niet alleen over de nieuwe Ark of de NEO en G9, maar over het gehele portfolio van wat we hier bij Samsung opzetten.
Dus voor jouw publiek zou ik zeggen; als je de mogelijkheid hebt om ermee te spelen, als je de mogelijkheid hebt om naar een showroom te gaan en ervoor kunt gaan zitten. Dan vergeet je niet wat je hebt gezien. Omdat het niet alleen de specificaties zijn die het product hebben gedefinieerd, maar hoe indrukwekkend het is en hoe leuk het is om mee te spelen.
Ik begon het samenwerkingsspel Black Desert te spelen en ik kon gewoon niet stoppen!”

Populair Nieuws

Laatste Reacties