Nieuwe Netflix film beroerd ontvangen

News
dinsdag, 03 januari 2023 om 7:00
white noisef1672677721
Vrijdag is de film White Noise van regisseur Noah Baumbach uitgebracht op Netflix. De ontvangst is zeer gemengd en dat is voor het eerst voor een Baumbach film.
Op de site Rotten Tomatoes, waarop recensies worden verzameld, scoort de komediefilm 63 procent met een gemiddelde beoordeling van een 6,5. De film is chaotisch en niet iedereen lijkt daar fan van te zijn.
Door Mike LaSalle van de San Francisco Chronicle krijgt de film slechts één ster. Volgens hem werkt verhaal niet in filmvorm. Het verhaal is afkomstig uit het gelijknamige boek van Don DeLillo uit 1985.
“Baumbach had de taak om de dreiging achter DeLillo’s absurditeit te vangen. Misschien heeft hij dat geprobeerd, maar het is een onmogelijke taak gebleken. Deze film herinnert ons aan het verschil tussen boeken en films,” schrijft hij.
Linda Marric van The Jewish Chronicle is meer te spreken over de film, zij vindt namelijk dat Baumbach goed en hilarisch werk heeft geleverd.
“Baumbach stapt uit zijn comfortzone van neurotische, maar herkenbare personages en heeft het voor elkaar gekregen om alsnog een zeer speciale film af te leveren, aldus de recensent.

Schiet alle kanten op

White Noise schiet alle kanten op, dat krijgen we van veel recensenten te horen. Volgens Dmitry Samarov van de Chicago Reader probeert te film te veel te zijn en doen.
“De structurele problemen zijn duidelijk: deze film is campuskomedie, rampenfilm en misdaad in één, maar zonder goede samenhang. Ik vond de invulling van de personages in de film dan wel weer leuker dan in het boek,” schrijft hij.
White Noise volgt het leven van hoogleraar Jack Gladney en de rest van zijn familieleden. Het Amerikaanse gezin probeert de strubbelingen van het dagelijkse leven te overleven. Tegelijkertijd worstelen ze met vraagstukken rondom de universele mysteries zoals de liefde, de dood en het geluk in deze onzekere wereld.

Populair Nieuws