Nieuwe MacBook Pro met 16 inch scherm door Apple onthuld

News
dinsdag, 19 oktober 2021 om 9:30
Liefhebbers van de MacBook Pro zaten al een tijdje op een upgrade te wachten op de grotere variant. Tijdens het Unleashed Event heeft Apple eindelijk de nieuwe MacBook Pro met een 16 inch scherm onthuld.
Vorig jaar kwam Apple na haar iPhones ook met MacBook-modellen met een eigen chipset erin, in plaats van een processor van Intel. Liefhebbers die alleen een groter scherm voor hun neus willen hebben, moesten geduld hebben. De MacBook Pro van vorig jaar was namelijk alleen met een 13,3 inch scherm te krijgen, wat voor sommige power users simpelweg te klein is.
Gelukkig komt Apple na twee jaar nu ook met een upgrade voor het 16 inch-model van de MacBook Pro. Die heeft Apple namelijk gisteravond uit de doeken gedaan tijdens het Unleashed Event. Consumenten hebben daarbij de keuze tussen twee verschillende processors: de M1 Pro en M1 Max. Beide processors hebben acht high-performance cores en twee high-efficiency cores, maar de M1 Max heeft twee keer zoveel GPU cores met 32 stuks, twee keer zoveel bandbreedte voor het geheugen en het dubbele aantal centraal geheugen (32GB tegenover 16GB).
Naast de processor is het ontwerp van de nieuwe MacBook Pro ook op de schop gegaan. Zo is de controversiële Touch Bar vervangen door fysieke toetsen, zoals al eerder werd verwacht. Volgens Apple heeft de nieuwe MacBook Pro het meeste aantal ports ooit, met onder andere nu drie Thunderbolt 4-poorten en een HDMI-poort. En de accu is naar verluidt ook een stuk beter en moet tot wel 21 uur meegaan.

Flink prijskaartje voor de nieuwe MacBook Pro

Als je de nieuwe MacBook Pro in huis wil halen, dan moet je alleen wel diep in de buidel tasten. Het 16 inch-model met de M1 Pro chip begint namelijk bij 2.749 euro, terwijl de versie met de M1 Max maar liefst 3.849 euro kost.
Maar dat zijn niet de enige modellen. Apple heeft namelijk ook een 14,2-inch model onthuld, die dus tussen de bestaande versies van de MacBook Pro in zit qua grootte. Deze versie is alleen met de M1 Pro chip te bestellen en het basismodel heeft bovendien minder cores. Die MacBook Pro wordt verkocht voor 2.249 euro.