'Apple verwijdert controversiële Touch Bar van nieuwe MacBook Pro'

News
donderdag, 08 juli 2021 om 13:00
apple macbook air 2020f1614610405
De nieuwe Apple MacBook Pro die in 2021 gelanceerd gaat worden, zal mogelijk afscheid nemen van een opvallende en controversiële feature van zijn voorganger: de Touch Bar.
Voor de laatste paar edities van de MacBook Pro had Apple een opvallend en interessant idee. In plaats van de rij aan F-knoppen aan de bovenkant, waren de fysieke knoppen vervangen voor een Touch Bar. Met het touchscreen hebben gebruikers alsnog toegang tot de F-knoppen, maar is het ook mogelijk om andere functies binnen handbereik te hebben. Het idee was goed, maar de uitwerking was volgens velen alleen een stuk minder.
Na alle controverse en klachten van gebruikers lijkt het erop dat Apple geen verbeterde versie van de Touch Bar gaat uitbrengen, maar het idee helemaal laat vallen. Dat blijkt uit een rapport van DSCC analisten. Volgens het rapport is de Touch Bar momenteel de op twee na grootste use case van OLED displays, maar zal Apple de technologie in de toekomst helemaal laten vallen. Datzelfde wordt bevestigd door de vaak goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo.

Problemen met de Touch Bar

De meeste klachten op het gebied van de Touch Bar die gebruikers hebben, is dat de feature juist meer gemak wegneemt dan dat het introduceert. Zonder fysieke knoppen die je kan voelen, moet je voor het indrukken van een F-toets naar beneden kijken naar de Touch Bar. Daarnaast reageert de Touch Bar soms niet wanneer je er op drukt of start hij helemaal niet op.
Apple heeft de Touch Bar origineel geïntroduceerd in 2016 en ook nog meegenomen in de nieuwe MacBook Pro-versie met Apple’s eigen M1-chip. Het lijkt er dus op dat die MacBook Pro de laatste zal worden met een Touch Bar.

Populair Nieuws