Nieuwe kleuren voor PS5 komen binnenkort naar Nederland

News
dinsdag, 17 mei 2022 om 18:00
98b9c9041218a901161ab28ceef01e2105a90101 scaled1f1652800899
Eigenaren van een PlayStation 5 vragen er al om sinds de lancering en eind vorig jaar kondigde Sony aan dat er dan eindelijk custom PS5 covers zouden komen, inclusief nieuwe kleuren. Daarna bleef het echter lang stil, tot nu. Vanaf 17 juni komen de nieuwe kleuren voor de PS5 namelijk naar Nederland toe.
Het heeft even geduurd, maar binnen afzienbare tijd kunnen we toch eindelijk echt onze zwart-witte PlayStation 5 en DualSense controller van een nieuw kleurtje voorzien. Al in december vorig jaar kondigde Sony aan dat er naast het standaard zwart-witte kleurtje een volledig zwarte en een rode cover uit zou komen. Nu is dat aanbod verder uitgebreid. Vanaf 17 juni kunnen we onder andere in Nederland meer kleuren kiezen voor onze next-gen console en DualSense controller. De covers zullen beschikbaar zijn in de al eerder beschikbare kleuren Cosmic Red en Midnight Black, maar vanaf 17 juni ook in Galactic Purple (paars), Starlight Blue (licht blauw) en Nova Pink (roze).

Covers eenvoudig te vervangen

Voordat de PS5 gelanceerd werd, heeft Sony al duidelijk gemaakt dat het wel heel erg makkelijk is om de covers van de console te vervangen. In de teardown video van de Japanse techgigant is namelijk al vanaf het eerste moment zichtbaar dat het een fluitje van een cent is om de covers er vanaf te halen en erop te zetten - wat natuurlijk ook de mogelijkheid geeft om andere covers erop te zetten.
Fans van de console hadden dan ook al snel verwacht dat Sony met aanpasbare covers zou komen, maar dat gebeurde lang niet. Pas eind 2021 maakte Sony via Twitter bekend dat er PS5 covers zouden komen. In januari bleek nog dat de covers niet in Nederland beschikbaar zouden komen, maar inmiddels is dat gelukkig wel het geval. Wie een officiele cover wil aanschaffen kan dat via de PlayStation Direct shop doen.
De PS5 covers zullen in vijf verschillende kleuren gelanceerd worden, namelijk Nova Pink, Galactic Purple, Starlight Blue, Cosmic Red en Midnight Black. Oplettenden zal het opvallen dat de laatste twee kleuren overeenkomen met de twee nieuwe kleuren van de PS5 DualSense controllers. Dat is geen verrassing, want de nieuwe kleuren voor de covers zullen ook gelanceerd worden al DualSense controller, zodat je je hele setup mooi op elkaar kan laten aansluiten.

Eerdere PS5 covers geblokkeerd

Dat fans er zeker van waren dat Sony ooit zou komen met covers voor de next-gen console, is het feit dat de uitgever zeer agressief heeft opgetreden tegen andere partijen die zijn gekomen met een soortgelijke oplossing. Eén website die covers verkocht werd uit de lucht gehaald en Dbrand, een bedrijf dat bekendstaat om haar skins en covers, werd bedreigd met een rechtszaak door de uitgever. Gelukkig zijn de PS5 covers eindelijk gearriveerd en kunnen we in Nederland onze next-gen console ook naar eigen smaak aanpassen.