Nieuwe iOS-update lost batterijproblemen Apple op

News
vrijdag, 01 april 2022 om 15:30
iphone 13 mini review 3f1658131499
Goed nieuws als je iPhone of iPad na de vorige update sneller leegliep. Apple heeft nu een update uitgebracht die dit probleem moet oplossen.
Het is niet duidelijk hoeveel mensen last hadden van het batterijprobleem. Sommige gebruikers klaagden wel op Twitter vlak nadat iOS 15.4 uit was, waarop het Apple Support-account hen adviseerde tot 48 uur te wachten zodat apps de tijd hebben zich ‘op de update aan te passen’.
De nieuwe update lost ook nog een aantal andere problemen op. Zo zat er een bug in AppleAVD, een onderdeel van iOS en iPadOS voor het afspelen van video’s, die het mogelijk maakte voor kwaadwillenden om willekeurige code uit te voeren met kernel-rechten. Dat betekent dat ze zo onbewaakte toegang hadden tot het hart van het systeem. De update verhelpt deze bug.

Bugs toegankelijkheidsfuncties

Het lek wordt volgens Apple actief misbruikt en het bedrijf raadt gebruikers dan ook aan om de update zo snel mogelijk te installeren. Daarnaast lost de update nog een aantal andere bugs op het gebied van toegankelijkheid op.
Braille-apparaten reageerden voorheen niet altijd bij het navigeren door tekst of het weergeven van een melding. Deze apparaten zouden nu niet langer vastlopen. Ook moet de verbinding met hoortoestellen in bepaalde apps van derden niet meer wegvallen. Als laatste lost de update de bug op waardoor de Nederlandse stem niet altijd beschikbaar was voor VoiceOver en Gesproken materiaal.