Nieuwe Guy Ritchie-serie The Gentlemen nu te zien op Netflix

News
vrijdag, 08 maart 2024 om 14:30
the gentlemenf1709899520
Regisseur Guy Ritchie is weer terug, deze keer met een serie. The Gentlemen is vanaf nu helemaal te zien op Netflix.
Guy Ritchie is in de jaren 90 en begin van het nieuwe millennium doorgebroken met stijlvolle, humoristische en keiharde misdaadfilms, zoals Lock, Stock & Two Smoking Barrels, Snatch en RocknRolla. Sindsdien is hij ook bezig geweest met andere films, zoals de Sherlock Holmes-films met Robert Downey Jr., King Arthur en de live-action versie van Aladdin.
In 2019 keerde Ritchie weer terug met naar zijn geliefde genre met The Gentlemen, inclusief een sterrencast met onder anderen Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Jeremy Strong en Hugh Grant. Maar de regisseur heeft het universum niet alleen gemaakt voor een film.
Op Netflix is nu namelijk The Gentlemen te zien, een serie met dezelfde naam als de film. De show speelt zich in hetzelfde universum, maar wel met een ander verhaal en een compleet nieuwe cast.

Hertog en drugsproducent tegen wil en dank

In de serie staat Eddie Halstead (Theo James) centraal, de tweede zoon van de Duke of Halstead en soldaat bij de Verenigde Naties. Maar wanneer zijn vader overlijdt, besluit hij de titel en het landgoed niet aan oudste zoon Freddy (Daniel Ings) te geven, maar alles aan Eddie.
Als gloednieuwe en verraste hertog komt Eddie er al gauw achter dat zijn vader een aparte inkomstenbron had, want op het landgoed is een wietoperatie actief die gerund wordt door Susie Glass (Kaya Scodelario), de dochter van een beruchte crime boss. En dan blijkt Freddy ook nog eens tot aan zijn nek in de schulden te zitten bij een familie cocaïnedealers uit Liverpool. Al snel is weer tijd voor keihard geweld zoals we dat kennen van Guy Ritchie.