'Nieuwe gaming handheld van Asus gaat twee keer zo lang mee'

News
vrijdag, 24 mei 2024 om 11:00
asus rog allyf1680535477
Met de ROG Ally was Asus de eerste concurrent voor de Steam Deck. Nu is het bedrijf bezig met een tweede versie van de gaming handheld, die de accuduur naar verluidt moet verdubbelen.
Sinds Valve de Steam Deck heeft gelanceerd in februari 2022, is er plotseling een geheel nieuwe markt bij gekomen op het gebied van gaming. Er waren eerder al wat gaming handhelds uitgebracht, maar die kwamen niet in de buurt van de verkoopcijfers en mogelijkheden van de nieuwe generatie aan apparaten.
Door het succes van de Steam Deck duurde het niet lang voordat er concurrenten op de markt verschenen. De eerste was Asus met de ROG Ally en dat apparaat werd opgevolgd door de Lenovo Legion Go en MSI Claw. In vergelijking met de Steam Deck hebben de nieuwere apparaten op papier indrukwekkende specificaties. Hogere resoluties, een snelle refresh rate en krachtigere hardware.
ASUS ROG Ally - Ryzen Z1 Extreme - Handheld Gaming Console - 3 maanden Xbox Game Pass Ultimate Image
ASUS ROG Ally - Ryzen Z1 Extreme - Handheld Gaming Console - 3 maanden Xbox Game Pass Ultimate
EUR579599
Op voorraad
Koop op bol.
Op één gebied troeft de Steam Deck alleen alle anderen af en dat is de accuduur. De gaming handheld van Valve is extreem efficiënt ten opzichte van de rest. Maar met de vernieuwde ROG Ally X wil Asus daar blijkbaar verandering in brengen.

Gelekte specs voor de gaming handheld

VideoCardz claimt namelijk de specificaties van het nieuwe model in handen te hebben. Volgens de publicatie zal de Asus ROG Ally X maar liefst een twee keer zo grote batterij hebben, van 40W naar 80W - de grootste in een gaming handheld ooit. Daarmee moet de accuduur van de gaming handheld dan ook twee keer zo lang zijn, waarmee hij op dat gebied op de vuist kan gaan met de Steam Deck.
Ondanks de grotere accu, zal het apparaat slechts 5 millimeter dikker zijn dan het origineel en 70 gram zwaarder. Daarnaast wordt er ook een tweede USB-C-port aan toegevoegd en 24GB aan LPDDR5 RAM, wat een verhoging is van 8GB ten opzichte van de originele ROG Ally.
Asus is van plan om de vernieuwde gaming handheld officieel te onthullen op 2 juni. Dan zullen we erachter komen of de gelekte specificaties correct zijn.