Nieuwe first party PS5 games worden binnenkort aangekondigd

  Aan het einde van dit jaar zal de PlayStation 5 worden gelanceerd. Veel weten we al van de console, maar de line-up bij launch blijft alleen nog een groot vraagteken. Volgens Sony CEO Kenichiro Yoshida zal daar binnenkort verandering in komen.

  Sony

  Voor de Xbox Series X zijn er al een paar ‘exclusieve’ titels - Microsoft brengt ze ook uit op de Xbox One en PC - bekend, maar Sony blijft nog angstvallig stil als het gaat om grote first party titels die vlak na de lancering van de PlayStation 5 uit zullen komen.

  Dat zal binnenkort veranderen, dat zegt Sony CEO Kenichiro Yoshida volgens Bloomberg. Er zal binnen korte tijd een ‘sterke line-up aan PS5 games worden aangekondigd’. Dat ligt in lijn met de speculaties dat er een groot evenement georganiseerd gaat worden voor de next-gen console van PlayStation in juni.

  Third party titels voor PS5

  Dat Sony nog geen first party titels heeft aangekondigd voor de PS5, betekent niet dat er nog geen titels bekend zijn die rond lancering zullen verschijnen. Er zijn namelijk wel third parties die al titels hebben aangekondigd. Zo zal onder andere de nieuwe IP Godfall op de PS5 verschijnen, Assassin’s Creed Valhalla en de free-to-play game Call of Duty: Warzone.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.