Netflix gaat videokwaliteit geleidelijk weer omhoog schroeven

  Door het coronavirus heeft Netflix tijdelijk de videokwaliteit verlaagd van haar films en series. Sinds kort gaat de kwaliteit weer omhoog, maar de streamingdienst doet dat wel in stappen.

  Netflix

  Na de uitbraak van het coronavirus moesten plotseling veel mensen vanuit huis gaan werken, waardoor het netwerk flink onder druk werd gezet. Daarom vroeg de Europese Unie aan Netflix om de kwaliteit van haar films en series te verlagen. Een verzoek waar de streamingdienst al snel op in ging.

  Kwaliteit gaat weer omhoog

  Die periode van verlaging is nu ten einde. Sinds kort is Netflix begonnen om de kwaliteit weer omhoog te gooien, maar dat betekent niet dat iedereen meteen kan genieten van zijn of haar favoriete serie in 4K en HDR. De omschakeling zal namelijk geleidelijk gebeuren en niet overal tegelijkertijd, dat meldt FlatpanelsHD.

  De landen in Europa die momenteel films en series op de streamingdienst kunnen kijken in de hoogste kwaliteit zijn Duitsland, Denemarken, Noorwegen en een paar andere landen. In Nederland is de knop voor zover we weten nog niet omgezet.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.