Commentator Olav Mol voor het eerst virtueel te horen in F1 2020

  Wie ooit Formule 1 heeft gekeken op een Nederlands kanaal, heeft waarschijnlijk de stem gehoord van Olav Mol. De commentator is al jarenlang betrokken bij de motorsport, maar zal in F1 2020 voor het eerst te horen zijn in een game.

  Dankzij Max Verstappen is de Formule 1 enorm populair geworden in Nederland. Het heeft er zelfs voor gezorgd dat de Grand Prix van Nederland terug is gekeerd naar Circuit Zandvoort, al kon de race dit jaar helaas niet plaatsvinden door de uitbraak van het coronavirus.

  De races van de Nederlander worden al die tijd van commentaar voorzien door Olav Mol, die al sinds 1991 werkzaam is in de sport en meer dan 500 Grands Prix heeft becommentarieerd. Dit jaar zal hij ook te horen zijn in F1 2020, want de officiële game wordt volledig in het Nederlands uitgebracht in de Benelux.

  “Het was een flinke uitdaging, maar ook ontzettend leuk om in F1 2020 het verslag te mogen doen. Niet alleen is F1 erg populair in Nederland door het succes van Max Verstappen, maar de sport is virtueel ook populairder en realistischer dan ooit. Om daar deel van uit te mogen maken is voor mij een enorme eer.”

  Olav Mol

  Nog eventjes geduld voor F1 2020

  De Formule 1 zal volgens de planning weer van start gaan op 5 juli en niet veel later kunnen we zelf in de auto stappen in F1 2020. De game zal namelijk op 10 juli uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One, PC en Google Stadia en zal je natuurlijk de kans geven om op Circuit Zandvoort rond te scheuren.

  F1 2020

  Verkijgbaar vanaf 10 july 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.