Nieuwe Chrome feature laat je makkelijk screenshots halen uit video's

News
vrijdag, 01 september 2023 om 13:30
youtube 1684601 1280f1598448200
Wil je vaak graag één moment delen met vrienden uit een video, maar is het altijd een heel karwei om een goede screenshot te maken? Dat is nu ineens zeer eenvoudig geworden dankzij een nieuwe Chrome feature.
Als je een mooie screenshot of screen grab wil maken van een video op YouTube of andere streamingplatformen, dan loop je al snel tegen veel problemen aan. Zet je de video op pauze om het specifieke moment goed in beeld te krijgen, dan moet je heen werken om alle elementen in beeld. Van de control-knoppen tot aan de titel. En dan moet je al hopen dat er geen erge beweging in het frame zit.
Met de meest recente update voor Google Chrome is er een nieuwe functie toegevoegd om het halen van foto’s uit een video vele malen makkelijker te maken. Heb je een mooi moment gekozen in een video, dan hoef je simpelweg alleen met de rechtermuisknop op het beeld te klikken en vervolgens ‘Copy Video Frame’ selecteren.
Zo hoef je je geen zorgen te maken over allerlei andere elementen in beeld, want je krijgt een screenshot puur van alleen het kale beeld. Dat niet alleen, de screenshot wordt ook gemaakt in de hoogst mogelijke resolutie van de video. Is het bijvoorbeeld een video die beschikbaar is in 4K, dan krijg je ook een screenshot in 4K.

Ideaal voor studenten

De nieuwe feature is door Google aangekondigd in een blogpost met tips voor studenten. Volgens de techgigant is de feature in Google Chrome dan ook ideaal om screenshots te maken van lesvideo’s voor notities of informatie die belangrijk is voor een tentamen.
De feature werkt overigens niet alleen in Google Chrome, maar ook in andere browsers die gebaseerd zijn op Chromium, zoals Microsoft Edge en Arc. De functie werkt nog niet bij video’s die geen rechtermuisklik ondersteunen, zoals Instagram en TikTok.