Nieuwe abilities in Horizon Forbidden West uit de doeken gedaan

News
dinsdag, 26 oktober 2021 om 10:30
horizon forbidden west 3f1622150785
We komen steeds meer te weten te komen over Horizon Forbidden West. Ontwikkelaar Guerrilla Games heeft nu namelijk de nieuwe gadgets van Aloy uit de doeken gedaan.
In een nieuwe PlayStation blogpost praat de Nederlandse game studio Guerrilla over hun nieuwe game. Het gaat vooral over de nieuwe abilities en manier om rond te bewegen in de wereld van Horizon Forbidden West. Zo kan je nu makkelijker naar hogere gebieden vliegen door middel van een grapple hook. Ook ben je nu vrijer met betrekking tot klimmen. Voorheen was je verplicht een soort pad te volgen. Verder kan je in de nieuwe editie meer robots mounten en zwemmen en zweven met de zogeheten Shieldwing.
In een video op Twitter zijn de Shieldwing en grapple hook in actie te zien. Naast deze nieuwe abilities werd in de blog ook aandacht gegeven aan de mogelijkheden voor gevechten. Zo is het nu mogelijk om via een werkbank wapens en armor te upgraden. Voorheen was het alleen mogelijk om met mods wapens en armor te verbeteren, maar echt upgraden was nooit een optie. Armor en wapen upgraden via een werkbank ontgrendelt weer nieuwe plekken voor mods, perks en andere upgrade mogelijkheden.

Gevaren liggen op de loer

De skilltree van Aloy is ook helemaal aangepast, en zal veel uitgebreider zijn. Ook zullen machines meer in groepen aanvallen, in plaats van allemaal apart. De nieuwe machines en factions brengen allemaal nieuwe gevaren met zich mee. Op de PlayStation blog zijn alle nieuwe gadget, abilities en meer te zien.
Eigenlijk hadden we al dit jaar met Horizon Forbidden West aan de slag moeten gaan. Guerrilla heeft de game alleen uitgesteld. De game zal nu op 18 februari 2022 voor zowel PlayStation 5 als PlayStation 4 uitkomen.