Nieuw PS5-model wordt stukje warmer

News
maandag, 30 augustus 2021 om 11:30
playstation 5 rechts ps5f1604590441
Sony heeft officieel een eerste variatie gemaakt van de PlayStation 5, maar deze lijkt wel een probleempje te hebben. Het nieuwe PS5 model zou namelijk een stukje compacter zijn rondom de hitteafvoer. Als gevolg zorgt het ervoor dat de PlayStation 5 een stukje warmer wordt dan het oorspronkelijke model.
Het nieuwe model met seriecode CFI-11XX, in plaats van CFI-1XXX, heeft een paar kleine wijzigingen. Zo is er een nieuwe schroef waardoor je geen schroevendraaier meer nodig hebt. Toch is de verandering die voor mogelijke problemen zorgt juist onder de kap te vinden.
Volgens YouTuber Austin Evans is het namelijk zo dat de PlayStation 5 een stukje warmer wordt door een nieuwe ventilator in de console. De PlayStation 5 is nu namelijk 300 gram lichter door een aantal wijzigingen. Eén daarvan is een nieuwe ventilator, maar daardoor wordt de PS5 warmer dan de oorspronkelijke console.
Uit de tests van de YouTuber blijkt dat de console gemiddeld zo'n 3 tot 5 graden warmer wordt dat de oudere versie van de PS5. Dit zou te maken hebben met de warmteafvoer. Deze zou een stukje compacter zijn, waardoor de hitte niet zo snel weggevoerd kan worden.

Nieuwe PS5 model nog niet te koop

Het is nog onduidelijk wanneer het nieuwe PS5 model officieel in de verkoop gaat. In Australië werd de console wel al gespot. Daar zou de console al verkocht worden. In Nederland is het model nog niet gevonden. Mocht je zelf nog op zoek zijn naar een PS5 hebben we wel een handige tip voor je. In ons handige overzicht blijf je namelijk perfect op de hoogte rondom nieuwe PS5 voorraaddrops.