NieR Automata cheatcode laat je de hele game overslaan

News
dinsdag, 05 januari 2021 om 8:00
nier automata wallpaper 3f1590316280
Soms blijft een cheatcode in een game lange tijd onopgemerkt. Zo ook bij NieR Automata. Bijna 4 jaar na de release is een cheatcode ontdekt die je de hele game op twee bazen na laat overslaan.
NieR: Automata is een game die je uren bezig kan houden. Niet alleen door de bijzonder toffe verhaallijn, waarin je 2B onder de knoppen krijgt, maar ook door de toffe Role Playing- elementen en het feit dat je de game meerdere malen uit moet spelen om het echte einde te krijgen. Nu is er een cheatcode ontdekt in de game die al bijna vier jaar verborgen is gebleven. Modder Lance McDonald nam het op zich om de laatste verborgen cheatcode in de game te ontdekken die al ruim twee jaar geleden door ontwikkelaar Yoko Taro geteast werd en na veel uren proberen vond hij de code die uiteindelijk best makkelijk bleek te zijn:

NieR: Automata cheatcode skipt de hele game tot de laatste eindbaas

De cheatcode moet ingevoerd worden tijdens het eerste baasgevecht. Om de game over te slaan moet je 2B tijdens dat gevecht tussen een set tonnen manoeuvreren en een aantal bewegingen maken. De bewegingen (hierboven in de tweet te zien) zorgen ervoor dat het scherm uiteindelijk op zwart gaat en het filmpje voor de laatste baas ingeladen wordt. Daarna is het tijd om deze te verslaan waarna het einde van NieR: Automata bereikt wordt. Geen talloze keren de game doorlopen dus, maar slechts twee baasgevechten en de game is voorbij. Daarbij worden de extra modi die de game na het einde biedt, meteen vrijgespeeld.
De cheatcode blijkt geen glitch te zijn, want Taro meldt zelf dat deze bewust in de game gestopt is. De plek waar je de cheatcode moet uitvoeren is daarbij bewust gekozen, omdat niemand tijdens een baasgevecht tussen een stel tonnen gaat rondneuzen. De cheat zou dus zonder McDonald mogelijk nooit ontdekt zijn. McDonald heeft dan ook uren besteed om de game ondersteboven te keren en de geteasde code te vinden. Waarschijnlijk had hij de game in die tijd meerdere malen uit kunnen spelen, maar nu de laatste cheat uit de game ontdekt is, kan iedereen dat doen in een paar luttele uren.