Next-gen update The Witcher 3 heeft problemen op PC

News
donderdag, 15 december 2022 om 11:30
the witcher 3 special armorf1618587073
The Witcher 3 heeft na enig uitstel eindelijk een update gekregen voor de huidige console-generatie. Deze is veelal goed ontvangen, maar niet bij alle spelers. Op PC, waar de update ook is doorgevoerd, zorgt de nieuwe versie van de game voor veel problemen.
Een belangrijke nieuwe feature van de nieuwe update voor The Witcher 3 is ray tracing. Maar spelers die kiezen voor een grafische modus waarbij ray tracing aan staat komen van een koude kermis thuis. Deze optie blijkt zo veeleisend te zijn, zelfs voor goede hardware, dat de performance van de game vrij dramatisch wordt.
Spelers klagen veel via social media en steam reviews. De klachten hebben dan ook inmiddels de oren van CD Projekt RED bereikt. De ontwikkelaar laat weten dat de problemen worden onderzocht en dat er zo snel mogelijk een update komt ‘voor bepaalde problemen’.
Intussen raadt de ontwikkelaar aan om te controleren of de drivers voor je grafische kaart up to date zijn. Dat kan de problemen verzachten, zo niet verhelpen. Hopelijk kan CD Projekt RED snel een oplossing voor alle gebruikers vinden.

Spelers willen next-gen update af?

In de tussentijd zijn sommige spelers alleen al op drastische maatregelen overgegaan. Het is via Steam namelijk mogelijk om een update te verwijderen en een oude versie van de game te draaien. Een aantal spelers kiest hiervoor en vindt dat het downloaden van de update om te beginnen optioneel had moeten zijn.