'Netflix werkt aan serie over The Elder Scrolls franchise'

News
dinsdag, 29 december 2020 om 9:30
eso greymoor headerf1579258928
Eén van de meest succesvolle en populaire RPG franchises in de geschiedenis van gaming is ongetwijfeld The Elder Scrolls. Mogelijk gaan de verhalen nu ook een ander medium verkennen, want volgens geruchten is Netflix bezig met een serie over The Elder Scrolls.
Sinds het einde van Game of Thrones is er een machtsvacuüm ontstaan als het gaat om fantasy series. De grote streamingdiensten proberen dan ook allemaal die positie over te nemen. Zo is Amazon Prime Video bijvoorbeeld bezig aan een The Lord of the Rings serie, terwijl Netflix flink inzet op The Witcher.
Laatstgenoemde streamingdienst lijkt nu alleen ook te werken aan een andere grote game-verfilming. Volgens de vaak goed geïnformeerde Daniel Richtman heeft Netflix nu namelijk de filmrechten van The Elder Scrolls gekocht om er een serie over te maken. Heel verrassend is dat niet, want de franchise is enorm populair en de wereld biedt extreem veel mogelijkheden - wat de MMO The Elder Scrolls Online goed laat zien.

Wachten op een vervolg

Voor fans van de serie kan het mogelijk eindelijk weer zorgen voor nieuwe content. Wie namelijk geen interesse heeft in de MMO moet namelijk veel geduld tonen. Ontwikkelaar Bethesda is in 2011 met The Elder Scrolls V: Skyrim gekomen en die game is sindsdien meerdere keren uitgegeven. Zelfs de PlayStation 5 krijgt een nieuwe versie. Over The Elder Scrolls 6 hebben we alleen weinig gehoord en het zal waarschijnlijk nog jaren duren voordat die game eindelijk het daglicht ziet.