Netflix trekt na één seizoen al stekker uit Netflix Original serie

  Productiemaatschappijen moeten soms moeilijke keuzes maken en dat geldt tegenwoordig ook voor streamingdiensten. Zo heeft Netflix besloten om na één seizoen al te stoppen met de serie Messiah.

  Hiba Judeh/Netflix

  Op nieuwjaarsdag verscheen op Netflix de serie Messiah, maar fans hoeven geen wekker te zetten op de eerste dag van 2021 om van het tweede seizoen te kunnen genieten. De streamingdienst heeft namelijk de stekker uit de serie getrokken, dat maakt actrice Michelle Monaghan bekend op Instagram.

  In de Netflix Original speelt Monaghan een CIA-agent die op onderzoek uitgaat naar een mysterieuze man (Mehdi Dehbi), die door zijn volgelingen wordt gezien als de nieuwe messias. Al snel wordt de wereld verdeeld door de vraag of hij echt de messias is of simpelweg een sluwe oplichter. Door de annulering van de serie zal er in ieder geval geen antwoord komen op de cliffhanger aan het einde van het eerste seizoen.

  Niet de eerste Netflix Original

  Messiah is zeker niet de eerste serie die van Netflix het slechte nieuws heeft gekregen. Zo werd Marco Polo bijvoorbeeld gestopt na twee seizoenen, door te hoge kosten en te lage kijkcijfers. Natuurlijk zijn er ook nog de verschillende Marvel series, zoals Daredevil en Jessica Jones, waar stuk voor stuk vroegtijdig de stekker uit werd getrokken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.