Netflix-serie 'High Score' doet boekje open over gamegeschiedenis

News
maandag, 17 augustus 2020 om 16:30
high score netflixf1597666571
Games zijn er al flink wat jaren. Zo lang dat je er musea mee kunt vullen en je je eigenlijk geen tijd meer zonder de digitale vorm van vermaak kunt voorstellen. Netflix speelt hier slim op in met de nieuwe docuserie High Score. De serie belicht de gamegeschiedenis vanaf deze week!
De docuserie High Score zal je mee terug nemen naar het begin van het tijdperk toen deze haar opkomst beleefde aan het einde van vorige eeuw. Waar games met een simpel lijntje begonnen groeide dit al snel uit tot competitieve gmaes als Space Invaders en Pac-Man, twee games die met zekerheid voorbij komen in High Score.
De serie belooft de ontwikkeling van videogames in beeld te brengen vanaf het eerste moment en daarbij te melden wat games los hebben gemaakt in de wereld. Zo zal er ruimte zijn voor de positieve aspecten van gaming, maar ook de controverse die titels als Mortal Kombat los maakten.
Verder belicht High Score de rivaliteit tussen Nintendo en SEGA die jarenlang tegen elkaar gestreden hebben en recht tegenover elkaar stonden in de eerste console oorlog ooit. Dit alles zal worden ondersteund met interviews met grote namen uit de gamewereld en de stem van niemand minder dan Charles Andre Martinet, de stemacteur van Mario.

High Score vanaf 19 augustus op Netflix

Hoe veel afleveringen High Score zal krijgen is nog niet op Netflix te zien, maar IMDb toont aan dat er dit jaar in ieder geval zes afleveringen zullen komen. De aftrap hiervan zal komende woensdag zijn. High Score zal namelijk in premiére gaan op 19 augustus met een aflevering die volgens IMDb als titel 'Boom & Bust' mee heeft gekregen.
De volgende episodes zullen Comeback Kid, Role Players, This is War, Fight! en Level Up meekrijgen volgens IMDb. Hieruit kunnen we al wat over de onderwerpen van elke aflevering opmaken, zoals vechtspellen en de strijd tussen consoles. Bekijk op de website van Netflix de reveal trailer van High Score.