Netflix laat top 10 films en series zien

  Netflix zal voortaan de tien populairste films en series laten zien, die op het moment het meest worden gestreamd.

  Er zullen drie lijstjes in de Netflix app verschijnen, een Top 10 films, een Top 10 series en een Top 10 alles-in-één. Als je één van de top tien tegenkomt buiten de lijsten om, zijn deze voorzien van een speciale Top 10-badge. Op deze manier weet je ook dat de film of serie populair is als je niet in de lijsten kijkt. De drie verschillende lijsten zullen dagelijks vernieuwd worden.

  Je kunt de lijsten vinden op de series-pagina, de film-pagina en het startscherm. Op het startscherm staat wel alleen de alles-in-één lijst. Als je specifiek benieuwd bent naar films of naar series dan zijn daar specifieke knoppen voor.

  De top tien lijsten zijn per land anders, als Nederlandse gebruiker zul je dus alleen zien wat in Nederland populair is. Op deze manier worden de verschillen van het kijkgedrag per land anders benadert. Ook kan een lijst per persoon verschillen wederom gebaseerd op het kijkgedrag van de gebruiker.

  Netflix heeft al meerdere lijsten met populaire of trending films en series op het platform staan, alleen wel zonder concrete cijfers. Deze lijsten geven meer een algemeen idee van wat er populair is, de top tien lijsten daarentegen zullen zich meer per land focussen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.