Update - Coolblue gooit de prijzen omhoog door coronavirus

  Het coronavirus heeft Nederland nog niet bereikt, maar we gaan wel al de gevolgen voelen van de hardnekkige ziekte. Zo gooit webshop Coolblue nu de prijzen omhoog van bepaalde producten.

  Coolblue

  Een groot gedeelte van de elektronische producten en onderdelen worden vandaag de dag gemaakt in China. Door de medewerkers die thuisblijven vanwege het coronavirus wordt er aanzienlijk minder geproduceerd, wat zorgt voor tekorten.

  Om het probleem voor te zijn neemt Coolblue nu ‘gecontroleerde maatregelen’, dat meldt RTL Z. Vanwege de schaarste heeft de webshop besloten om de prijzen van een aantal producten omhoog te gooien, zoals de Nintendo Switch. Ook heeft Coolblue affiliate-links uitgeschakeld, zodat er minder klanten naar de site komen.

  Klachten van de consument

  De maatregelen vallen in het verkeerde keelgat van veel consumenten. Op Twitter komen er klachten binnen van mensen die de prijs van bepaalde producten met wel tien procent zien stijgen. Hoe lang Coolblue van plan is om deze strategie vol te gaan houden is niet bekend, het bedrijf heeft ook nog niet gereageerd op de klachten.

  Update

  Ook Blokker heeft de prijzen van meerdere producten verhoogd door het coronavirus. Een Switch kost daar momenteel bijvoorbeeld 353 euro.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.