Huawei Virtual Keynote toont de nieuwste producten

  Huawei komt met nieuwe producten. MWC in Barcelona was afgelast, maar gisteren werden in Amsterdam alsnog de nieuwste producten onthuld.

  Lizzy van der Heijden


  Livestream vanuit Barcelona

  Rond half twee begon de livestream vanuit Barcelona. Gloednieuwe producten werden gepresenteerd. Van telefoon naar laptops. Van Wifi routers naar de AppGallery. Richard Yu, onder andere CEO en uitvoerend directeur van Huawei stond de livestream te woord en liet ons producten zien die de toekomst voor ons een stuk makkelijker kan maken. Niet alleen makkelijker, maar ook een stuk leuker.

  Lizzy van der Heijden

  Huawei Mate Xs

  De Huawei Mate X is een vouwbare telefoon met een scherm van 8 inch. Wanneer je de telefoon uitklapt, kan je het scherm als het ware splitsen en meerde apps of documenten tegelijk gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan aantekeningen maken terwijl je je berichten controleert. De knop om deze telefoon aan te doen is ook gelijk een knop om met je vingerafdruk te ontgrendelen. De Huawei werkt op een 990 5G chipset. Op de achterkant van de telefoon heb je vier cameralenzen. Een Wide Angle lens, een Telephoto lens, een Ultrawide lens en een TOF camera. Je kan met de vier camera´s alles vastleggen. Van veraf tot dichtbij en van donker tot licht. De batterij heeft een capaciteit van wel 4500 mAh. In 30 minuten kan de telefoon tot 85% opgeladen worden.

  Lizzy van der Heijden

  Huawei MatePad Pro

  De Huawei MatePad Pro is een tablet met heel veel mogelijkheden. Deze tablet is de eerste tablet in de wereld die draadloos kan worden opgeladen. Je kan je telefoon verbinden met de tablet. Zo krijg je het scherm van je telefoon te zien op het scherm van de tablet. Net zoals de Huawei Mate X telefoon kun je het scherm splitsen en meerdere dingen tegelijk op de tablet doen. Als je van tekenen houdt, is deze tablet ideaal daarvoor. Met de pen die je erbij kan kopen kan je voor dikkere lijnen harder drukken en voor dunnere lijnen zachter drukken. Als je een document aan het schrijven bent, kan je een toetsenbord aan je tablet bevestigen zodat je niet hoeft te typen op je scherm. De tablets heeft over de omtrek verspreid vijf microfoons. De microfoons voorkomen ruis en zorgt ervoor dat je stem helder en luid te horen is.

  Lizzy van der Heijden

  Huawei MateBook X Pro

  Niet alleen de tablet heeft de mogelijkheid om het scherm te delen met je telefoon, ook de Huawei MateBook Pro heeft deze functie. Je kan je telefoon via Huawei Share verbinden met de MateBook X Pro. Het scherm van de laptop 13 inch en heeft 3000x2000 resolutie. Wil je een screenshot maken van je scherm? Dat kan met een simpele beweging met drie vingers. Het scherm is een touchscreen waarmee je kan scrollen, inzoomen en selecteren.

  De camera zit niet boven je scherm, maar onder één van je toetsen in het toetsenbord. De camera kan je als het ware in en uitklappen. De laptop heeft een processor van de 10e generatie Intelcore™i7. Er zit een opslag van 512 GB op deze laptop. Qua audio bevat de laptop 4 microfoons en 4 speakers. De speakers zorgen voor 360° geluidservaring met helder geluid. Naast de Huawei MateBook X Pro heb je ook nog modellen zoals de MateBook 13 inch en de MateBook 14 inch.

  AppGallery

  AppGallery is de plek waar je veilig en makkelijk je favoriete apps en games kunt downloaden. AppGallery biedt onder andere exclusieve content, welkomstcadeau´s, wedstrijden en beloningen voor games en nog veel meer. AppGallery biedt heel veel mogelijkheden voor jong en oud. Privacy staat op nummer één, de app is snel, je favoriete apps komen overeen met wat je interesses zijn en je hoeft maar één ID te hebben voor al je Huawei apparaten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.