James Gunn: ‘’Superman is een grote prioriteit’’

News
zondag, 11 december 2022 om 12:30
batman v supermanf1700562718
Het is rumoerig rondom de DCEU. Sinds kort staan James Gunn en Peter Safran aan het roer van DC Studios en de twee zijn van plan om de DCEU flink te veranderen. Zo zouden ze een streep door Wonder Woman 3 hebben gezet en komt er een einde aan de Snyderverse. Of toch niet?
Eerder deze week schreef The Hollywood Reporter dat er geen Wonder Woman 3 komt, althans niet in de huidige vorm met Patty Jenkins als regisseur en co-schrijver. Ook meldde het artikel dat er een doek zou vallen voor de Snyderverse en de karakters gecast door Zack Snyder. Dit zou betekenen dat Henry Cavill toch niet terugkeert als Superman, zoals eerder aangekondigd werd door Cavill zelf.
James Gunn reageerde een dag later al op Twitter op het artikel: ‘’Een deel ervan is waar, een deel is half waar, een deel is niet waar, en van een deel hebben we nog niet besloten of het waar is of niet.’’ Welk deel waar is en welk deel niet is nog niet bekend.

James Gunn over Superman

Nu gooide Gunn weer (onbedoeld) olie op het vuur door te tweeten over het 44-jarige bestaan van Superman met Christopher Reeve in de hoofdrol. Boven de poster van de film schreef hij: ‘’Superman ging vandaag 44 jaar geleden in première.’’ Dit leidde tot een hoop speculatie. Op de vraag van een fan wat hij hiermee probeert te zeggen antwoordde Gunn, ‘’Ik probeer te zeggen dat het de 44e verjaardag is van de première van Superman, wat een geweldige film is.’’
Ook werd Gunn gevraagd of Superman terugkeert naar het grote doek. ‘’Ja, natuurlijk,’’ antwoordde de regisseur. ‘’Superman is een grote prioriteit, zo niet de grootste prioriteit.’’ Goed nieuws natuurlijk voor Supermanfans, maar hoe zit het met Henry Cavill? Zo beweerde een fan dat Gunn een hekel heeft aan de acteur, waarop Gunn reageerde met ‘onjuist’.