Netflix gaat nieuwe The Witcher spinoff maken

  Dat The Witcher een extreem populaire serie voor Netflix is, blijkt wel weer. De streamingdienst heeft vandaag bekendgemaakt dat er een nieuwe spinoff-serie in de maak is. Deze speelt zich meer dan duizend jaar voor de huidige serie af en heet The Witcher: Blood Origin.

  De nieuwe spinoff, The Witcher: Blood Origin, is een zes-delige serie die Netflix gaat maken met Declan de Barra, schrijver van de oorspronkelijke serie uit 2019, als showrunner. Lauren Schmidt Hissrich, de showrunner van Netflix' The Witcher, zal als van uitvoerend producent dienen.

  In The Witcher: Blood Origin wordt het verhaal van de allereerste Witcher verteld. Dat betekent dat de serie zich zo'n 1200 jaar afspeelt voor het verhaal van Geralt of Rivia. Om de serie in goede banen te leiden wordt ook Andrzej Sapkowski, de schrijver achter de reeks, ingezet als consulent.

  The Witcher spinoff beantwoordt vragen

  Met de nieuwe serie willen de makers vragen beantwoorden die al lange tijd door het hoofd van de Barra spoken. "Hoe zag de Elven wereld eruit voor de cataclysme komst van de mensheid? Ik heb altijd interesse gehad voor de opkomst en neergang van beschavingen," aldus de Barra.

  Over een releasedatum van de serie is nog geen woord gerept. Wel weten we dat The Witcher: Blood Origin niet de enige spinoff is die The Witcher gaat krijgen. Vorig jaar werd The Witcher: Nightmare of the Wolf namelijk ook al aangekondigd. Deze volgt het verhaal van Geralts mentor, Vesemir, maar heeft tevens nog geen releasedatum.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.