Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers komt naar het Westen

  Volgens een financieel rapport van Koei Tecmo komt Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers naar het westen. De Warriors/Persona crossover is in Japan al een tijdje geleden verschenen.

  Het is niet voor het eerst dat een Persona titel gebruikt wordt voor een geheel ander gamegenre dan de RPG waar de Persona reeks groot mee geworden is. Zo kreeg Persona 4 al een vechtgame onder de naam Persona 4 Arena en kregen Persona 2, 3 en 4 een eigen dansgame, zoals Persona Dance all Night.

  Eerder dit jaar bracht Temko Koei in Japan de spin-off Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers uit. Dat was behoorlijk succesvol, want inmiddels heeft de game daar bijna een half miljoen versies van verkocht. Op 18 juni 2020 kwam de game al uit in de rest van Azië en Zuid-Korea. Nu lijkt het er dus op dat de game ook naar het westen gaat komen.

  In een kwartaalrapport meldt Koei Tecmo welke titels het bedrijf in de toekomst wil uitbrengen. Daaronder staat Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers vermeld als PlayStation 4 en Nintendo Switch release. Bij deze release staat "het westen" als doelregio vermeld. Hoewel de game dus nog geen officiële releaseperiode heeft, zal de game later dit jaar (gedurende het financiële boekjaar van Koei Temco) nog uitkomen.

  Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers voor PlayStation 4 en Switch

  Persona 5 Scramble is ontwikkeld door Omega Force, bekend van de verschillende Warriors games, en P-Studio, de Japanse tak van Atlus. De game is een rechtstreeks vervolg op Persona 5 en speelt zich zes maanden na die game af.

  De helden van Persona 5 keren weer terug en ook de grafische stijl is direct herkenbaar. De game bevat veel elementen van Persona 5, maar heeft minder focus op het sociale deel van de game.

  Vooral de combat is flink aangepast met veel meer actievolle gevechten met meerdere vijanden tegelijk. Vooral dat laatste is de typische inbreng van Omega Force met hun 'musou' gameplay. Het is nog even geduld hebben, maar later dit jaar mogen we dus aan de slag met een nieuw verhaal rond Joker en de rest van de Phantom Thieves.

  Persona 5 Strikers

  Verkijgbaar vanaf 23 february 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.