Netflix-concurrent HBO Max komt eerder naar Europa

News
donderdag, 02 september 2021 om 13:30
game of thrones kit haringtonf1632215529
Streamingdienst HBO Max, de nieuwe, grote Netflix-concurrent, komt dit jaar al naar Europa. Zo heeft moederbedrijf Warner Bros. bekendgemaakt. De streamingdienst komt naar een select aantal landen nog dit jaar.
Nederland moet alleen wel wachten tot 2022 op de streamingdienst. HBO Max komt in 2021 naar een select aantal pilotregio’s, namelijk Spanje en de Scandinavische landen. Andere landen krijgen pas in 2022 toegang tot de streamingdienst van Warner Bros.
Bij de streamingdienst worden flink wat bekende series gestald. Series van HBO, The CW en Cartoon Network vallen allemaal onder de paraplu van WarnerMedia. Het is dan ook niet moeilijk om in te beelden dat series als Game of Thrones, Westworld, Arrow en Riverdale de overstap naar HBO Max zullen maken.

HBO Max betekent klappen voor Netflix en Ziggo

Zowel Netflix als Ziggo worden hier vervolgens zwaar door getroffen. Ziggo dreigt namelijk haar HBO-films en series pakket kwijt te raken, terwijl Netflix vrijwel alle series van The CW op haar buik kan schrijven. Het zou niet de eerste tegenslag zijn voor beide diensten. Ziggo verliest in 2022 ook al de rechten voor de Premier League en Formule 1, terwijl Netflix een deel van haar FOX-series verloor aan Disney+.
Wanneer in 2022 HBO Max precies gaat verschijnen in Nederland is nog onduidelijk. Daarover heeft WarnerMedia nog niets bekendgemaakt.