Cyberpunk 2077 next-gen versies halen 2021 mogelijk niet

News
donderdag, 02 september 2021 om 12:30
cyberpunk 2077 dificultadf1623074373
De next-gen versies van Cyberpunk 2077 gaan een release in 2021 mogelijk niet redden. Zo laat het bedrijf weten tegenover investeerders (via een vertaling van VGC). De ontwikkelaar uit Polen zegt geleerd te hebben van de fouten van de originele release van Cyberpunk 2077.
Ook de next-gen versie van The Witcher 3 Wild Hunt komt mogelijk niet meer dit jaar. Het Poolse bedrijf heeft wel de volle intentie om de bijgewerkte versies van de games voor de PlayStation 5 en Xbox Series X uit te brengen dit jaar. Momenteel weet de studio alleen niet zeker of dit haalbaar is.
CD Projekt RED laat in de investeerdersbijeenkomst weten dat het bedrijf haar lesje heeft geleerd van de mislukte lancering van Cyberpunk 2077. Daarom wordt nu wel de tijd genomen om de upgrades voor PS5 en Xbox Series X goed af te maken voordat deze uitgebracht worden.

"Het doel is om de next-gen versie van Cyberpunk 2077 eind dit jaar uit te brengen. Tegelijkertijd hebben we het afgelopen jaar veel lessen geleerd en is dit project nog in ontwikkeling, dus kunnen we niet met zekerheid zeggen dat de planning niet verandert." - Michał Nowakowski, Senior Vice President of business development

Cyberpunk 2077 next-gen versie verschilt van The Witcher 3 update

Voor The Witcher 3 Wild Hunt steekt de vorm alleen wel iets anders in de steel. De next-gen versies worden namelijk door een extern team ontwikkeld. Saber Interactive, de studio die ook de Switch-versie van de game maakte, werkt namelijk aan de next-gen update van die game. Ook hiervoor wordt 2021 aangehouden, maar is er nog geen zekerheid dat de update 2021 gaat redden.
De next-gen versies van Cyberpunk 2077 worden wel intern bij CD Projekt RED ontwikkelt. Verder wordt ook al druk gewerkt aan de eerste, grote uitbreiding van de game. Een kwart van het personeel werkt momenteel aan de nog naamloze uitbreiding.

Populair Nieuws