Negenjarige Fortnite speler geband voor vier jaar

  De wereldwijde kwalificaties voor de FNCS Solos in Fortnite zijn in volle gang. Spelers kunnen het hierin tegen elkaar opnemen en zich plaatsen voor het toernooi om miljoenen dollars te winnen. Fortnite speler Zenon had zich geplaatst, maar heeft nu een ban gekregen van vier jaar.

  Zenon bleek namelijk veel te jong te zijn om competitief te mogen spelen. Hoewel de jongen zich al geplaatst had voor het toernooi, heeft hij nu een ban van Epic Games gekregen om nog langer mee te doen. Fortnite wordt dan wel door jong en oud gespeeld, maar in toernooien geldt een leeftijdsrestrictie. Spelers moeten minimaal 13 jaar oud zijn om mee te mogen doen en Zenon is pas negen. Zoals in de tweet van medespeler FaZe Banks te zien is, is Zenon flink onder de indruk van de ban.

  Stricte regels

  FaZe Banks roept Epic op om de jongen gewoon mee te laten doen, maar de kans is klein dat daar gehoor aan gegeven wordt. Epic Games heeft vaker bans uitgedeeld aan Fortnite spelers en is daar bijna nooit op terug gekomen. De regels die Epic naleeft zijn strict. Zo mogen spelers geen racistische of kwetsende inhoud hebben, moet er aan leeftijdseisen voldaan worden en mag er niet vals gespeeld worden.

  De ban die Epic aan Zenon opgelegd heeft is toepasselijk genoeg exact vier jaar. Hierdoor is Zenon dertien als hij zich weer mag inschrijven voor een toernooi. Zenon mag overigens wel nog Fortnite spelen, maar is beperkt tot het casual meedoen.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.