Call of Duty 2020 staat nog steeds gepland voor dit jaar ondanks Warzone

  De Battle Royale game Call of Duty: Warzone is een enorm succes voor Activision Blizzard. Dat weerhoudt de uitgever er niet van om met haar eigen game te concurreren, want later dit jaar moet alsnog Call of Duty 2020 uitkomen.

  De uitbraak van het coronavirus heeft geleid tot goede zaken bij Activision Blizzard. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van Q1 2020 heeft de uitgever bekendgemaakt dat er een winst is geboekt van 505 miljoen dollar. Een flinke stijging met de 447 miljoen dollar van vorig jaar.

  Eén van de grootverdieners voor Activision Blizzard is Call of Duty: Warzone, de nieuwe Battle Royale game van het bedrijf. Ondanks dat er dit jaar dus al een titel in de franchise is uitgekomen, staat Call of Duty 2020 nog steeds gepland voor een release in de tweede helft van het jaar.

  De uitgever laat in een gesprek met investeerders weten dat ze niet bang is om te concurreren met Warzone. Volgens Activision Blizzard concurreert de free-to-play game namelijk niet met de premium Call of Duty games. Sterker nog, volgens het bedrijf heeft Warzone juist de verkopen van Call of Duty: Modern Warfare verhoogd. Activision gelooft daarom dat Warzone ook een positief effect zal hebben op Call of Duty 2020.

  Call of Duty: Warzone

  Verkijgbaar vanaf 10 march 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.