Nee, de GTA 6 release is niet aanstaande

News
donderdag, 12 oktober 2023 om 11:00
gta 6 gameplay geruchtenf1612272539
Door een rating voor GTA 6 die is opgedoken lijkt het er ineens op dat de aankondiging of zelfs de release van de game aanstaande is. Maar nee, dat is niet het geval.
Voordat een game op de markt gebracht kan worden, moet de titel eerst beoordeeld worden door een rating board voor de desbetreffende markt. Op die manier komen we soms al achter de komst van een bepaalde game, voordat hij officieel is aangekondigd. En een beoordeling betekent daarnaast ook dat het project in een vergevorderde staat is, aangezien hij bij grote veranderingen weer langs de rating board moet.
Een rating voor GTA 6 door de Australische overheid maakt dan ook veel los bij fans van de game. Helemaal omdat Rockstar er technisch gezien nog steeds niets officieel over heeft bekendgemaakt en omdat de game beoordeeld is voor een publiek van 15+. Dat is een groot verschil met de ‘standaard’ rating voor 18+ voor de GTA games. Het lijkt er dan ook sterk op dat de beoordeling niet voor de echte GTA 6 is.

Waarom is de rating van GTA 6 fake?

De rating voor de game ziet er vrij officieel uit, maar niet als je hem naast de beoordeling van dezelfde instantie voor GTA 5 legt. Zo valt op dat bij de ‘production company’ bij GTA 6 er Rockstar Games staat, terwijl bij de vorige beoordeling het allemaal in caps lock is. Ook worden er geen alternatieve titels gegeven, noch een auteur, uitgever of country of origin.
De grootste aanwijzing dat het opsturen van GTA 6 niet door de echte Rockstar is gedaan, is de naam van de applicant en het classificatienummer. In plaats van ‘ROCKSTAR GAMES’ is de aanvraag namelijk ingestuurd door IARC en het classificatienummer is wel heel generiek met ‘CLAS-121212’.