Nederlandse coureur: "Verstappen is niet goed voor F1"

News
donderdag, 01 september 2022 om 13:30
max verstappen podium f1 gp spanjef1653478773
Max Verstappen domineerde compleet tijdens de Grand Prix van België. Een indrukwekkend resultaat, maar de Nederlandse coureur Tom Coronel vreest wel voor de gezondheid voor van F1.
Voorafgaand aan de race op Spa-Francorchamps was het al duidelijk dat Max Verstappen ergens achteraan het veld zou beginnen. De Nederlander heeft in België namelijk een nieuwe motor gekregen van Red Bull Racing, wat hem een 'back of the grid'-straf heeft opgeleverd. Maar na de kwalificatie waren veel andere coureurs ervan overtuigd dat Verstappen de race zou winnen.
En dat gebeurde dan ook, maar een stuk sneller dan iedereen had verwacht. In ronde 12 nam Verstappen al de leiding over op Carlos Sainz en na een pitstop haalde de Red Bull Racing-coureur zijn concurrent weer in in ronde 18. De Grand Prix van België was nog niet eens halverwege en Verstappen lag ver voorop, terwijl hij was begonnen vanaf P14.

Is Verstappen nu al een F1-legende?

Met de dominantie laat de Nederlander trekjes zien we eerder hebben gezien bij legendes als Michael Schumacher, Ayrton Senna en Jim Clark. Maar volgens Tom Coronel was de prestatie van Verstappen nog indrukwekkender: "Bij hen dachten we allemaal 'wow'. Maar dit was 'wow, wow, wow!'"
De Nederlandse coureur vreest alleen wel voor de gezondheid van de sport als Verstappen nu al zo dominant is, vertelt Coronel bij de podcast van RacingNews365.

"Het is niet goed voor de Formule 1. Ik appte hetzelfde naar Jos zondag. F1 wordt nu saai, te voorspelbaar. Als hij nog beter wordt dan dit, kap dan maar gewoon met het hele circus. Dan wordt het gewoon saai."

Of Verstappen daadwerkelijk zijn dominantie kan voortzetten, dan zullen we aankomend weekend zien. Dan is het namelijk tijd voor de Grand Prix van Nederland op het circuit van Zandvoort, dat in theorie de auto van Ferrari beter moet liggen.

Populair Nieuws