Max Verstappen geridderd in de Orde van Oranje-Nassau

News
donderdag, 01 september 2022 om 14:00
max verstappen gp belgie 2022f1662032577
Sir Lewis Hamilton is vanaf nu niet de enige ridder die rondrijdt in de Formule 1. Max Verstappen is nu namelijk geridderd in de Orde van Oranje-Nassau door koning Willem-Alexander.
De lijst aan onderscheidingen van Max Verstappen blijft maar groeien. In zijn F1-carrière heeft hij al maar liefst 29 overwinningen op zijn naam gezet en vorig jaar is hij natuurlijk de allereerste Nederlandse wereldkampioen geworden. En het lijkt er sterk op dat hij in 2022 zijn titel prolongeert.
Voor zijn verdiensten in de Formule 1 en de wereld van motorsport is Max Verstappen nu ook nog een geridderd in de Orde van Oranje-Nassau door koning Willem-Alexander. Verstappen heeft de rang van Officier gekregen, wat een stap hoger is dan een 'normale' ridder. Via Instagram laat de Nederlander weten het een enorme eer te vinden.

"Om benoemd te worden tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau is een enorm eervol moment voor mij en kwam heel onverwachts zo vroeg in mijn carrière. Ik wil mijn familie en vrienden bedanken, maar ook Red Bull, dat als een tweede familie voor mij is geweest."

Verstappen is nog lang niet klaar

Hoewel Verstappen nu al trots is op wat hij heeft bereikt in de Formule 1, is hij nog lang niet klaar. Hij laat namelijk ook weten dat dit 'pas het begin is' en dat hij en het team van Red Bull Racing nog hard zullen strijden voor meer titels in de jaren die volgen.
Dat laatste lijkt zeker mogelijk voor de Nederlander. Red Bull lijkt namelijk de concurrentie een flinke stap voor te zijn en het team bouwt nu al verder op de auto van volgend jaar. Zo moet er in Singapore een nieuw chassis geïntroduceerd worden dat veel lichter is en die ook de basis vormt voor het seizoen in 2023.

Populair Nieuws