Nederlander wint Pogchamps 4

News
maandag, 13 september 2021 om 13:30
chess 1483735 1920f1631098957
Een paar dagen geleden is het vierde seizoen van het Pogchamps toernooi van start gegaan. Op twaalf september werd de finale tussen Fundy, een Nederlander, en CrokeyZ gespeeld. Uiteindelijk kwam de winnaar van Nederlandse bodem.
Op deze dag werd ook de finale in de verliezer brackets gespeeld tussen MrBeast en Rubius. MrBeast, bekend van YouTube, hield het hoofd koel en versloeg de Spanjaard in een spannende tie breaker. Dat MrBeast het zo goed zou doen in Pochamps had niemand verwacht, maar hij speelde de sterren van de hemel.
Hierna volgde de finale voor de nummers één en twee. Misschien was dit wel de meest spannende pot van het hele toernooi. Aan de ene kant hadden we Fundy, bekend van zijn Minecraft content. En aan de andere kan hadden we CrokeyZ, een Twitch streamer die vooral singleplayer spellen speelt. Deze heren waren enorm goed voorbereid, en erg aan elkaar gewaagd.
pexels vlada karpovich 6114992f1657898658

Pogchamps 4 gewonnen door Fundy

Crokey kreeg in deze eerste ronde van de finale de witte stukken. Al snel kregen we te zien waarom deze twee in de finale stonden. Ze vonden elke goede zet, en wisten precies wat er op het bord speelde. Het was daarom ook niet een al te grote verrassing toen de twee eindigde met een gelijkspel. De tweede ronde was net zo als de eerste, waarbij ze op een koning en drie pionnen niks meer op het veld hadden staan. Fundy bood toen een remise aan, zijn tegenstander nam deze na een lange twijfel aan.
Het hing dus allemaal af van de allerlaatste ronde, de tie breaker. Fundy met de witte stukken, Crokey met zwart. In de tie breaker speelt ieder met drie minuten in plaats van tien, de druk is dus enorm opgevoerd. Voor Crokey was deze druk alleen te veel, en na acht minuten was zijn tijd op. Fundy sleept uiteindelijk de hoofdprijs van maar liefst 20.000 dollar binnen.