Nederlander wint 84.000 euro met FIFA 21 EK

News
maandag, 05 juli 2021 om 11:00
fifa 21f1603192410
Nederland kende op het EK geen succes, maar dat geldt niet voor alle Nederlanders. Op het Europees Kampioenschap FIFA 21 op de Xbox One heeft een Nederlander namelijk 84.000 euro gewonnen.
Naast het EK 2021 zijn de afgelopen drie dagen ook de FIFA Global Series Europe Play-Offs gehouden, een kampioenschap waarbij de beste FIFA 21-spelers het tegen elkaar opnemen op de Xbox One. Eén daarvan is de Nederlander Levy Frederique, die tijdens het toernooi elf wedstrijden heeft gespeeld, waarvan hij er slechts twee heeft verloren.
Het was ruim genoeg om de finale te bereiken, waarbij Frederique het op moest nemen tegen de Deen Emil Klenke. In het duel kwam er nog geen winnaar in de reguliere speeltijd, waardoor het overging op de verlenging. Daarin scoorde de Nederlander een doelpunt in de allerlaatste minuut, waarmee hij zich mag kronen tot Europees Kampioen FIFA 21. Hij behaalt daarmee niet alleen een titel, maar ook een flinke geldprijs van 100.000 dollar, omgerekend zo'n 84.000 euro.

Door naar het WK FIFA 21

Met zijn overwinning heeft Frederique ook een mogelijkheid gekregen om een nog grotere prijs te winnen. Hij heeft namelijk een uitnodiging ontvangen voor het WK FIFA 21, dat van 6 tot en met 8 augustus wordt gehouden. Daarin strijdt de wereldtop bestaande uit 32 spelers om de ultieme titel van beste FIFA 21 spelers ter wereld.
Naast de internationale wedstrijden is Levy Frederique ook in het dagelijks leven een professionele e-sporter. Hij komt uit voor het e-sport team van Inter Milan. Daarvoor speelde hij voor de digitale teams van FC Groningen en Excelsior.

Populair Nieuws