Indrukwekkende gameplaybeelden Crimson Desert gelekt

News
vrijdag, 03 december 2021 om 8:00
crimson desertf1638471462
Er zijn gameplaybeelden gelekt van Crimson Desert, een game in hetzelfde universum als de MMO Black Desert. In de video zie je de weersveranderingen in de game. Wanneer Crimson Desert uitkomt is nog niet bekend.
Er is een video gelekt van de gameplay in Crimson Desert, een game in ontwikkeling bij Pearl Abyss. In de video zie je de weersveranderingen in de game en de verschillende effecten die ze met zich meebrengen. Zo laat de video de vorming van sneeuw zien en de bewegingen van het personage tijdens de storm.
Crimson Desert werd in 2019 aangekondigd en is een actie-avonturengame met een open world. De game had eigenlijk dit jaar moeten uitkomen, maar werd uitgesteld omdat ontwikkelaar Pearl Abyss meer tijd nodig had om de game te verbeteren. Vorig jaar werd tijdens The Game Awards de eerste gameplay van de game getoond. Kijkers waren gelijk enthousiast.

Crimson Desert geen MMO meer

De game kreeg al gelijk veel aandacht wegens de indrukwekkende visuals. De game was oorspronkelijk gepland om een prequel te zijn op de MMO Black Desert Online en was zelf in eerste instantie ook een MMO. Maar inmiddels is Crimson Desert veranderd in een singleplayer game in hetzelfde universum.
De game speelt zich af in een middeleeuwse fantasy-omgeving die is vernietigend door een oorlog. De hoofdpersoon Macduff leidt een kleine groep huursoldaten, wat zorgt voor betaalde lasten, maar ook voor pijnlijke herinneringen aan zijn verleden. Samen met de huursoldaten wil hij zien te overleven op het continent Pywel.
Wanneer de Crimson Desert uitkomt, is nog niet bekend. De game zal beschikbaar zijn voor PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S.