Beste Friends celebrities gastrollen - Deze 10 acteurs speelden in Friends!

Article
zaterdag, 30 juni 2018 om 16:02
deze friends celebrities hadden een bijrol 10x friends gastrollen 134644 1
Friends staat nu al een tijdje op Netflix en als grote fans hebben wij de serie natuurlijk al binnen enkele weken verslonden. In de serie komen meerdere beroemdheden voorbij met een bijrol. Maar wie waren het nou ook alweer precies? Wij hebben de 10 beste Friends celebrities op een rijtje gezet! Let op: artikel bevat spoilers.

Beste Friends celebrities

Natuurlijk deden er nog veel meer beroemdheden mee naast deze top 10. Zo speelt Cole Sprouse bijvoorbeeld het zoontje van Ross: Ben Geller. Ook Tom Selleck zien we terug in Friends als Richard, de tijdelijke vriend van Monica. Maar deze acteurs spelen langer mee in de serie (meerdere seizoenen zelfs) en daarom hebben we ervoor gekozen om ze niet in de top 10 gastrollen te zetten. Geen zorgen, we zijn ze niet vergeten!

10. Winona Ryder, The One With Rachel's Big Kiss (S7, E20)

Winona Ryder kennen we het beste als Joyce Byers, de moeder van de vermiste Will uit Stranger Things. De bezorgde moeder die dacht dat haar vermiste zoon via kerstlichtjes met haar communiceerde. In Friends had ze een bijrol, en een heel andere dan de bezorgde moeder als hoe we haar kennen.
In Friends speelde ze namelijk Melissa, een oude vriendin van Rachel van school. Ze komen elkaar tegen in het park en Melissa stelt voor om samen wat te gaan eten. Als ze eenmaal weg is, vertelt Rachel dat zij en Melissa tijdens vroeger op een feestje teveel sangria gedronken hebben en zoenend eindigde. Phoebe gelooft het niet, dus Rachel wil haar overtuigen. Ze probeert Melissa uit de tent te lokken en zoent haar.
134678

9. Ben Stiller, The One With The Screamer (S3, E22)

Ben Stiller in Friends? Deze acteur kennen we onder andere van Zoolander (2001), Night at the Museum (2006) en Meet the Fockers (2004). In zijn bijrol in Friends speelt hij een vlam van Rachel en gaan de twee op date samen met de rest van de vriendengroep.
In de aflevering regelt Joey kaartjes voor het stuk waar hij een rol in speelt. Ross besluit een date mee te nemen en Rachel neemt Tommy mee, gespeeld door Ben Stiller. Op het eerste gezicht lijkt hij normaal en aardig, maar tijdens het toneelstuk blijkt hij agressief en gemeen te zijn. Wanneer hij samen met Ross de plaatsen opzoekt, zijn de stoelen al bezet door twee verwarde ouderen en begint Tommy naar ze te schreeuwen. Aangezien Ross dit als enige ziet, gelooft Rachel hem niet en denkt ze dat hij dit verhaal verzint om haar voor zichzelf te houden.
134726

8. Danny DeVito, The One Where The Stripper Cries (S10, E11)

In deze aflevering hebben Monica en Rachel last-minute een vrijgezellenfeestje georganiseerd voor Phoebe. Phoebe droomt al jaren van haar vrijgezellenfeestje en wil het dan ook perfect hebben, en een stripper moet ook aanwezig zijn. Monica en Rachel regelen een stripper, maar als hij aankomt blijkt het een oudere man te zijn in een politiepakje (Danny DeVito).
Phoebe is teleurgesteld, en als de stripper dit ziet barst hij in tranen uit. De drie vriendinnen proberen hem te troosten en uiteindelijk maakt hij toch zijn show af, die de dames achteraf gezien toch best leuk vonden. Hij besluit dat dit zijn laatste dans was in zijn stripcarrière, hij is ten slotte toch wel wat te oud voor het beroep.
134727

7. Reese Witherspoon, The One With Rachel's Sister (S6, E13)

Reese Witherspoon kennen we vooral als Elle Woods uit Legally Blonde (2001). In Friends speelt ze het kleine zusje van Rachel, Jill Green. In een aflevering verschijnt ze uit het niets omdat haar vader haar het huis uit heeft gezet nadat ze te veel geld had uitgegeven. "I bought a boat. But it wasn't for me, I bought it for a friend." Haar vader stuurde haar naar Rachel zodat ze zou leren met geld omgaan.
Maar ze doet het tegenovergestelde en koopt tassen vol kleding van haar vaders credit card. Ross en Phoebe doen alsof zij het hebben gekocht, en later in de aflevering zorgt Rachel dat haar zusje en Ross samen op date gaan. Na de date zijn ze in Ross' appartement en als Ross de gordijnen dicht doet, wordt Rachel achterdochtig en nieuwsgierig. Eigenlijk wil ze helemaal niet dat haar zusje en Ross samen afspreken, maar daar komt ze net iets te laat achter.
Fan van Reese Witherspoon? Een derde Legally Blonde-film komt eraan!
134728

6. Brad Pitt, The One With The Rumor (S8, E9)

Brad Pitt speelt Will Colbert, een oud-klasgenoot van Ross, Rachel en Monica. Hij komt tijdens Thanksgiving mee-eten en Monica vertelt Rachel dat hij heel anders is dan vroeger en dat hij heel veel is afgevallen. Rachel herinnert hem niet meer, en als ze met z'n allen aan tafel zitten vertelt Will dat hij erg veel last heeft van vroeger. Rachel pestte hem vanwege zijn gewicht en hij is daar nog steeds niet helemaal overheen. Rachel voelt zich schuldig en doet er alles aan om het goed te praten.
Maar dan vertelt Will dat hij op school "The I Hate Rachel Green Club" had opgezet. En als hij vertelt dat Ross mede-oprichter van de club was, is Rachel in shock. Ze verzonnen een roddel over dat Rachel hermafrodiet was, en dat ging de hele school (en ook Chandler's school) rond.
Leuk detail: toen dit werd gefilmd waren Jennifer Aniston en Brad Pitt getrouwd!
134729

5. Robin Williams & Billy Crystal, The One With The Ultimate Fighting Champion (S3, E24)

In het begin van de aflevering zitten de Friends in Central Perk. Monica komt binnenlopen en als ze op het punt staat een verhaal te vertellen, komen twee mannen Tim en Tomas (Robin Williams en Billy Crystal) de coffeeshop binnen. Ze vragen of de groep een beetje wil opschuiven zodat zij ook plekje hebben op de bank. Monica wil verder met haar verhaal, en dan barst Tomas in tranen uit en vertelt hij dat hij het idee heeft dat zijn vrouw vreemdgaat met de gyneacoloog.
Een beetje ongemakkelijk dus, en de vriendengroep bemoeit zich met het gesprek. Later blijkt dat Tim degene was die vreemdging met zijn vrouw, en Tomas rent Central Perk uit.
Er komt een documentaire aan over Robin Williams. Bekijk de trailer van de film hier!

4. Julia Roberts, The One After The Superbowl Part 2 (S2, E13)

Julia Roberts speelt Susie Moss, een meisje wat Chandler kent van de basisschool. Ze komen elkaar weer tegen als ze volwassen zijn, en Susie gaat mee uit eten met de rest van de groep. Chandler is ervan overtuigd dat Susie hem echt leuk vindt, en dan fluistert ze in zijn oor dat hij haar ondergoed moet aantrekken. Hij zegt ja en ze gaan naar de wc zodat hij zich kan omkleden. Als hij al zijn kleren uit heeft, gaat Susie er vandoor en laat Chandler naakt achter met haar lingerie in de wc van het restaurant.
Een tijdje later komt Joey binnen, en Chandler vraagt om zijn onderbroek. Die heeft hij zelf ook niet aan, dus hij kan hem niet helpen. Dan komt Ross binnen, en vraagt hij hetzelfde aan hem. Op dat moment komt er een vreemde man binnen en Chandler besluit naar buiten te gaan half bedekt met een beetje kleding.
134731

3. Dakota Fanning, The One With Princess Consuela (S10, E14)

Deze aflevering zit in het einde van de serie, en Chandler en Monica willen samen een huis kopen. Joey wil niet dat zijn vrienden weggaan, en doet er alles aan om ze ervan te overtuigen om niet weg te gaan. Als ze een huis gaan bezichtigen, praat Joey met het kleine meisje/The Smart Girl (Dakota Fanning) wat nog in het huis woont. Ze vertelt Joey dat als hij wil dat zijn vrienden gelukkig zijn, hij ze moet laten gaan. En daar heeft ze gelijk in. Het kleine meisje blijkt goed advies te kunnen geven.
Dakota Fanning speelde als klein meisje onder andere ook in Charlotte's Web (2006). Nu ze volwassen is, kennen we haar ook wel uit Please Stand By (2017), The Twilight Saga en ze is nu ook te zien in Ocean's 8.
134733 1

2. Bruce Willis, The One Where Ross Meets Elizabeth's Dad (S6, E21)

Bruce Willis speelt meerdere afleveringen mee in Friends. Hij speelt Paul, de vriend van Rachel en de vader van Elizabeth: het studenten-vriendinnetje van Ross. Het leuke aan deze casting is dat we Bruce Willis eigenlijk alleen maar kennen van zijn rollen in actiefilms (Diehard, The Sixth Sense) en in Friends speelt hij een onzekere romanticus.
In een aflevering neemt Elizabeth Ross mee naar het vakantiehuis van haar vader voor een weekend. Helaas heeft Paul hetzelfde idee en neemt hij Rachel voor het weekend mee naar het huis. Ze belanden in allerlei ongemakkelijke situaties, bijvoorbeeld wanneer Ross zich verstopt onder het bed en Paul zichzelf de moed inpraat om seks te hebben met Rachel ('I'm just a love machine').

1. John Stamos, The One With The Donor (S9, E22)

Monica en Chandler willen een kindje, maar na een test blijkt dat ze allebei onvruchtbaar zijn. De dokter stelt een donor voor, en Chandler brengt een collega (Zack) mee naar huis en stelt hem voor aan Monica. John Stamos speelt de donor, en hij lijkt perfect te zijn: hij is knap, slim, aardig en na een paar ongemakkelijke vragen blijkt ook dat er geen erfelijke ziektes in zijn genen zitten. Monica vindt het in de eerste instantie geen goed idee, totdat Zack vraagt om een onderzetter voor zijn biertje.
Het koppel stelt Zack allerlei ongemakkelijke vragen over zijn gezondheid en die van zijn familie, en uiteindelijk voelt hij zich een beetje ongemakkelijk en wil hij liever weg. Monica wil ook liever geen donor, en ze besluiten het plan niet door te zetten, hoe perfect Zack ook is.

Populair Nieuws