Microsoft: Xbox Series X-productie op orde, lancering eind van het jaar niet in gevaar

  De Xbox Series X ligt volgens planning voor het einde van het jaar in de winkels. Microsoft CEO Satya Nadella bevestigt dat de productie tijdelijk lager geweest is door het coronavirus, maar dat de productie weer op gang komt en de achterstand alweer ingelopen wordt.

  Microsoft

  De nieuwe generatie Xbox was al voor de coronacrisis aangekondigd voor het najaar van dit jaar. Door de opkomst van het virus, vooral in China, lagen veel faciliteiten stil. Velen gingen er dan ook vanuit dat het coronavirus er toe zou leiden dat de release van de console naar 2021 zou moeten verschuiven. Microsoft CEO Satya Nadella heeft die onzekerheid nu weggenomen.

  In een interview met CNBC geeft hij aan dat de productie weer op gang komt. Hij maakt zich daar dan ook geen zorgen over. Sterker, hij is eerder bezorgd over de afname van de producten. Met name in Amerika en Europa verwacht hij dat door het coronavirus de vraag naar nieuwe Microsoft producten lager dan verwacht wordt. Microsoft heeft diverse producten gepland staan voor dit najaar, waaronder de Surface en dus de Xbox Series X.

  Minder last door werken in de Cloud

  Hoewel de productie en assemblage van de Xbox Series X natuurlijk handwerk is dat in grote fabrieken plaatsvindt, heeft Microsoft de gevolgen van het coronavirus kunnen beperken door snel maatregelen te treffen. Zo zijn alle medewerkers van het bedrijf al naar huis gestuurd voordat lokale overheden dat deden. Microsoft plukt daar nu de vruchten van. Bovendien helpt het enorm dat zij zich meer dan voorheen richt op clouddiensten en infrastructuur dan op fysieke onderdelen.

  Sony heeft zich nog niet uitgelaten over een eventuele vertraging van de PlayStation 5. Voorlopig lijkt het er dus op dat we eind dit jaar 'gewoon' de next gen consoles in de winkel kunnen vinden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.