Zo werkt de nieuwe Xbox App op de Xbox Series X!

Article
zaterdag, 23 januari 2021 om 9:00
xbox appf1610979449
Een console is vandaag de dag al veel meer dan een apparaat waar je puur en simpel games op kan spelen. Niet alleen zijn er verschillende apps die je op de console kan plaatsen, maar de Xbox Series X heeft ook een companion app: de Xbox App. Dit is wat je allemaal kan doen met de Xbox App op de console van Microsoft.

Overal je vrienden en notificaties bij de hand

Microsoft heeft vorig jaar vlak voor de lancering van de Xbox Series X en S haar Xbox App een flinke update gegeven. Wanneer je de applicatie download op je Android smartphone of iPhone en vervolgens koppelt aan je Xbox account, kan je direct met alle verschillende functies aan de slag.
Zoals je waarschijnlijk wel zal verwachten is de Xbox App een perfect verlengstuk van jouw Xbox Series X of S. Alle notificaties die je binnenkrijgt op de console, zullen meteen ook doorgestuurd worden naar jouw smartphone. Ben je bijvoorbeeld even de deur uit en krijg je een uitnodiging voor een party, dan kan je die weigeren of aan je vrienden doorgeven dat je wat later bent.
Je kan via de Xbox App namelijk ook berichten sturen in de Xbox Chat en gebruikmaken van voice chat. Het maakt daarbij niet uit of je vrienden gebruikmaken van een Windows 10 PC of een Xbox One, de app zorgt ervoor dat je altijd in contact staat met je vrienden.
rsz xbox201f1620805167

Deel je beste momenten via de Xbox App

In deze moeilijke tijden is het niet echt mogelijk om een hele groep vrienden uit te nodigen om samen op de bank te gamen. Wanneer je een briljant moment hebt tijdens het gamen kan je er daardoor niet samen van genieten. Gelukkig heeft de Xbox Series X daar een oplossing voor en wordt dat nog veel makkelijker gemaakt in combinatie met de Xbox App.
De nieuwe Xbox Series X controller heeft namelijk een Share-knop, waarmee je met speels gemak een screenshot kan maken of een clip kan opnemen. Wanneer je een goede opname of screenshot hebt gemaakt, zal je via de Xbox App een notificatie krijgen wanneer het moment klaar is om te delen. Vervolgens kan je jouw capture delen via de verschillende social media-kanalen of op je Xbox profiel. Alle opnames die je maakt zullen bovendien worden opgeslagen in je library, zodat je gemakkelijk al je opgenomen content kan beheren en terugvinden.
rsz xboxseriesx frontortho dkbg 16x9 crop rgbf1610979785

Je Xbox Series X managen tijdens het updaten

Updates. Ze zijn noodzakelijk, maar tegelijkertijd kunnen ze ook heel frustrerend zijn. Soms heb je enorm veel zin om te gamen en dan word je ineens geconfronteerd met de mededeling dat er eerst een grote update geïnstalleerd moet worden.
Gelukkig kan je jezelf ondertussen bezig houden met de Xbox App. Want als je Xbox Series X aan het updaten is, heeft de applicatie nog steeds toegang tot veel functies waar je via de console op dat moment niet bij kan. Zo kan je bijvoorbeeld tijdens de first time setup van je next-gen console alle instellingen al naar jouw smaak aanpassen, games installeren, ruimte op de schijf vrijmaken door applicaties of games te verwijderen. En wanneer je na het gamen nog even Netflix wil kijken op je Xbox Series X, kan je je smartphone ook als afstandsbediening gebruiken met de app.
xbox remote playf1610979878

Geen TV meer nodig

Het hoofddoel van een console blijft natuurlijk om op het apparaat te gamen en wat dat betreft is de Xbox App ook een zeer handige tool. Wil je namelijk dolgraag gamen, maar kan je je console om de één of andere reden niet gebruiken - of dat nu is omdat je ergens anders bent of omdat de TV al in gebruik is - dan staat de applicatie tot je beschikking. Met de nieuwe Xbox App hebben alle gebruikers namelijk toegang tot Remote Play.
Door middel van die functie is het mogelijk om games die gedownload zijn op je Xbox Series X en S te streamen naar je Android of iOS smartphone. Natuurlijk heb je daarvoor wel een internetverbinding nodig en een controller om mee te gamen, zoals de Xbox Series X controller of de Razer Kishi. Zoals je mag verwachten worden ook al je save games opgeslagen en gesynchroniseerd via de cloud, zodat je precies verder kan gaan waar je was gebleven ongeacht op welk platform je speelt. Met de Xbox App heb je dus overal toegang tot je console, waar je ook bent!

Populair Nieuws