Microsoft probeert rechtszaak te vermijden

News
maandag, 04 januari 2021 om 11:15
conectar mando xbox one pcf1589880496
2021 is alweer een paar dagen bezig en we hebben met z’n allen 2020 eindelijk achter ons gelaten. Hopelijk kunnen we ons met z’n allen richten op een beter jaar, maar voor Microsoft begint het niet helemaal geweldig. Sinds april vorig jaar loopt er namelijk een rechtszaak tegen Microsoft en dat verhaal krijgt begin 2021 een staartje.

Wat is er aan de hand?

De rechtszaak werd begin werd in het voorjaar van 2020 aangespannen omdat verschillende gebruikers aangaven dat de controllerbewegingen niet goed werden geregistreerd. Dit zou er weer voor zorgen dat de controllers sneller versleten en daardoor moesten de gebruikers extra kosten maken. Een aantal gebruikers vonden deze slijtage klaarblijkelijk zo erg dat ze dus een rechtszaak tegen Microsoft aanspanden. Misschien wat extreem als je nagaat dat je zo’n 3 miljoen keer kunt klikken op een Xbox-controller.

‘Gebruikers stemden hiermee in’

Maar goed, de rechtszaak staat alsnog, maar Microsoft lijkt hier zeker niet blij mee. Dat gaat zelfs zover dat Microsoft nu heeft opgeroepen om de zaak uit de rechtszaak te halen. Microsoft geeft aan op de hoogte te zijn van dit ‘probleem’, maar dat de gebruikers hier min of meer mee hebben ingestemd toen ze de controller destijds aanschaften.
pexels sora shimazaki 5668481 1f1609749324

Vergelijkbaar verhaal bij Nintendo

In oktober 2017 werd de aanklacht gewijzigd en dienden nog zeven mensen zo’n aanklacht in tegen Microsoft. Microsoft verlengde daarna overigens wel al de garantietijd op controllers. Overigens liep er vorig jaar ook zo’n soort vergelijkbare zaak tegen Nintendo.

Populair Nieuws