Microsoft onthult nieuw logo Xbox Series X

News
vrijdag, 24 april 2020 om 9:30
xbox series x logof1587711843
Microsoft lijkt voor de Xbox Series X af te stappen van het huidige ronde 'X' logo. De consolebouwer stapt over naar een strakker design met rechte lijnen. Het nieuwe logo is onlangs gepatenteerd door Microsoft.
Het nieuwe logo van de Xbox Series X verscheen op een trademarks site en werd al snel opgepakt op Reddit. Het ontwerp is modern, strak en vrij minimalistisch. Het wijkt behoorlijk af van het logo dat we inmiddels al jaren kennen van de huidige en eerdere generaties consoles van Microsoft. Opvallend is dat het oude, ronde logo nog wel gebruikt werd op de presentatie van de console en controller, waar het ronde logo prominent te zien is. Onduidelijk is dus of dit nieuwe logo daadwerkelijk op de console en controller gaat verschijnen zodra deze eind dit jaar in de winkel liggen, of dat Microsoft een ander doel heeft met dit nieuwe logo. Het patent geeft hier weinig verdere informatie over, het logo is gepatenteerd voor bijna alles: van videogames tot kleding, tassen, glazen, en meer. Dat is natuurlijk niet vreemd, als het logo daadwerkelijk breeduit gebruikt gaat worden voor zowel de console, de games, apparatuur als merchandise.
Het ontwerp laat de mogelijkheid open om gebruikt te worden voor andere modellen. Het gerucht gaat dat op korte termijn een 'tussenversie' van de Xbox Series, genaamd Xbox Series S zou worden onthuld. Deze Series S kennen we als codenaam 'Lockheart'. Dit logo laat de mogelijkheid vrij om de 'X' te vervangen door andere letters, zoals de 'S'.

xbox series x0f1582274529

Populair Nieuws